Полезно

Силата на цветята и ароматите

Цвете
Цвете
Цвете

В днешно време цветарските магазини правят все по различни и красиви букети, а също така и кошници с цветя. Букети от цветя се подаряват за различни поводи. Цветя за рожден ден е подарявал почти всеки, а букет рози е класически подарък за влюбеното момче, което иска да покаже своите чувства на момичето на сърцето му. Цветята, като цяло се подаряват, като комплимент за нежната половина на човечеството.

Цветята обаче имат и много по-голяма роля в живота ни. Те не са използвани само за букети и за поднасяне на подаръци. Парфюмите например са правени от древни времена предимно от цветя, както и от ароматни масла и билки.

Химиците още в древен Египет са запленени от красотата на цветята и техния аромат и искат да извлекат миризмите им с цел да направят различни парфюмни аромати за своите владетели. Парфюмите лесно достигат до Европа, а по време на ренесанса те са основно средство за борба с неприятните миризми.

В средните векове е Европа се смята, че къпането може да доведе до смърт и поради тази причина аристокрацията се нуждае от аромати, които да прикриват телесните миризми. Парфюмите направени от различни цветя са идеално средство за това.

От този момент натам парфюмите са приети повече от добре в Италия и Франция, като и до днес тези две държави отглеждат огромни полета с най различни ароматни цветя, като целта им е да захранват нестихващият глад на големите производители на парфюми за суровини. Цветя се внасят и от страни, като България, а същ така и от много държави в Азия, като там виреят специфични сортове цветя. Българските рози са известни със своя аромат и са използвани за направата на розовото масло, популярно в цял свят.
Манията по цветята е огромна, а букети с цветя се подаряват от хората от векове и така ще бъде докато свят светува.

Подобни публикации

Как да бъдем по-здрави през студените месеци

admin

5 опасни измами в Тайланд, за които да внимавате (и как да ги избегнете)

admin

6 брилянтни идеи за първа среща

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .