Полезно

Хидродинамично отпушване на канали

Проблемите с водопроводната система са често срещани както в дома, така и в предприятието или магазина. Обикновено ги забелязваме заради неприятни миризми, които могат да бъдат причинени от застояли течности или отпадъци, или заради застояла вода в мивката или ваната в дома. В тези случаи е необходимо да се свържете с опитни специалисти по отводняване, които могат да разчитат на ценен съюзник: струя под налягане. Препоръчително е също така и промиването на канали профилактично поне веднъж годишно.

 

Хидродинамично отпушване на канали  и неговото действие

Това е водна струя – модерна, усъвършенствана технология за прочистване на септични ями, тръби и канали, която използва водната система с много високо налягане. С нейна помощ е възможно да се почистят перфектно дори много труднодостъпни места, като например тръби, разположени в края на много тесни тунели, шахти, които са труднодостъпни, или където има много стари и следователно опасни тръбни системи. Съществуват и системи за видеоинспекция, важни при прочистването на отпадните води и отложените на дъното отпадъци, както и за почистване на всякакви препятствия в септичната яма, тръбите и каналите.

Въпреки че използването на водна струя под налягане е изключително ефективен метод за почистване и отпушване на канали и тръби, той е свързан и с важни екологични съображения. При тази технология се използва вода под високо налягане за отстраняване на запушванията и отломките, като се избягва използването на вредни химикали, които могат да увредят околната среда или да замърсят подпочвените води. От решаващо значение обаче е да се следи и минимизира потреблението на вода. Освен това правилното управление на остатъците и утайките, които се премахват по време на процеса, е от решаващо значение за предотвратяване на отрицателното въздействие върху околната среда. Прилагането на практики като рециклиране на водата, използвана в този процес, и отговорно изхвърляне на отпадъците може да помогне за допълнително намаляване на екологичния отпечатък от използването на този метод за отпушване на канали.

По-подробно можем да кажем, че технологията със „струя под налягане“ упражнява налягане до 200 бара, което е толкова мощно, че е перфектно дори в много малки тръби.

Впоследствие това води до поток от течности, който ще отнесе всички отломки, варовикови следи и пречещи замърсявания. Преди да пристъпят към прилагането на хидродинамично отпушване на канали, операторите често извършват видеоинспекция, за да проверят наличието и степента на препятствията, и след това пристъпват към прочистване с помощта на високо налягане.

Подобно на други процедури за прочистване, с тази технология има променливи разходи, за които можете да се информирате, като поискате пълна оферта.

Тази система може да има както граждански, така и за промишлени приложения и е в състояние да изпълни всички изисквания на клиентите за кратко време.

 

Използва ли се само за почистване на канали?

Използвана предимно за почистване и отпушване, при този метод се вкарва в каналите сонда с различни по големина дюзи, след което се разпръсква силна струя под високо налягане, способна да изчисти всякакви замърсявания от тръби, септични ями и канали. Въпреки това, употребата му не се ограничава само до това и в действителност има много алтернативни методи за използване му извън прочистването.

Например, тази технология може да бъде много ефективна за почистване на улуци, външни подове и дори стени, благодарение на системата си за високо налягане, способна да премахне дори най-упоритите петна.

 

Кога да поискате намеса за отпушване на канали?

В случай на частни лица е възможно да поискате спешна намеса от специалисти, когато в дома ви се усеща много осезаема миризма или когато са налице препятствия, които не ви позволяват да живеете спокойно в ежедневието си. Всякакви запушвания или аварийни ситуации в канализационната система се решават лесно с тази технология, която задължително трябва да се използва от специализиран оператор.

Подобни публикации

Съвместимост на препаратите за растителна защита

admin1

Къде да скриете злато вкъщи?

admin

Няколко съвета за ефективен уеб сайт

admin