Любопитно

Съвети за лятна трапезария

Нуждаете ли се от съвети за това как да използватеоптимално добре вашето външно пространство около дома? С този пост ще споделим нашите най-добри съвети за това как да създадете приятно и уютно място за хранене наоткрито през лятото. От осветяването на вашето външно пространство до извеждането на вашите мебели и избора на битов текстил – ние ви предлгаме да почерпите глътка свеж въздух и вечеряйте ал фреско през топлия сезон във вашата лятна трапезария…

Прегърнете идеята да се храните на открито и се насочете към вашето ново и любимо място за истинско лятно изживяване. Това може да бъде двора в градината, който разполага с естествени растения. Ако не разполагате с подходящо външно пространство около къщата, може да използвате верандата. Добрая идея е да я украсите с разнообразни растения в саксии и да създадете ваше романтично място за отдих и събирания с близки и приятели в собствения си дом.

Изберете няколко еднакви или напълно различни модела тип градински стол и градинска маса от естествено дърво за основа. След това може да добавите различни елементи на екстериора като възглавнички, вази и кошници за съхранение. В зависимост от това за какво ще използвате вашата лятна трапезария, може да добавите и други градински мебели и аксесоари.

Наслаждавайте се на слънцето, но не забравяйте, че не всеки обича да се храни на пряка слънчева светлина. Осигурете сенчести места с градински чадъри или пък със сламени шапки, които гостите могат да използват, ако желаят. Ако имате малко повече време за приготвяне, винаги можете да направите навес от плат върху вашата зона за хранене – това е изненадващо ефективно решение.

Бъдете винаги добре хидратирани, особено ако пиете алкохол. Сервирайте освежаващи напитки или ароматизирана вода с резенчета плодове и билки в големи кани. Така ще  насърчите гостите ви да пият повече течности.

Опитайте се да ги накарате да се усмихват с някои оригинални идеи за декор на вашата лятна трапезария. Може да сервирате вашите прибори за хранене в салфетки, украсени с панделки от сухи цветя. Подгответе се с малки подаръчета за гостите под формата на пакети със семена. Поставете букетчета с пресни билки на масата вместо цветя и се насладете на аромата им или дори ги добавете към вашите ястия.

Когато в края на деня слънцето започне да залязва, помислете как ще запалите външното сиосветление във вашето пространство за хранене. Добавянето на слоеве осветление е наистина ефективен начин да направите декорацията още по-интересна. Може да направите светлини от обикновени свещи до по-големи фенери.

Каквото и да правите, не забравяйте текстила; само защото сте на открито, не означава, че можете да се насладите на лукс като спално бельо, салфетки , възглавници и килими. Налични са много устойчиви на атмосферни влияния материи и килими на открито, които наистина могат да добавят поп цвят и текстура под краката.

Не се притеснявайте да опитате да съпоставите всичките си прибори за хранене , натрупайте заедно най-новия си меламин със старите си любими и смесете и съчетайте за забавен, еклектичен вид, който ще вдъхнови вашите гости.

Подобни публикации

Деца се забавляват във водата :)

admin

Безплатната телевизия на живо: Достъпът до развлечение и информация за всички

adminche

Как да изберем сервиз за телефони

adminche