Имоти Любопитно

Разрушаване на специфични сгради и конструкции

Демонтаж на сгради, различни деконструкции, структурни изменения, както и извозването на строителни отпадъци – това са все дейности, които трябва да се извършват  с повишено внимание, тъй като крият опасности. Следователно те трябва да се извършват от компании, специализирани в демонтажа. Разрушаването на сграда не е много просто. Договарящата организация трябва да бъде оборудвана със специално оборудване и да разполага с  компетентни специалисти по този въпрос, които могат да демонтират както обикновена тухлена стена, така и огромна промишлена конструкция. Преди да започнете разрушаването (демонтирането) на сградата, е необходимо внимателно да разработите схемата и методите на работа, така че процесът на демонтаж да не предизвиква сложни и задънени ситуации. Сглобяването и демонтирането са два еквивалентни процеса.

Следователно, за разрушаването на конструкциите също се нуждаят от високотехнологичен подход и модерно надеждно оборудване. Всеки обект за демонтаж е уникален, следователно за всеки обект се използва индивидуална технология за демонтаж.

Когато избирате изпълнител за демонтаж на сгради и конструкции, трябва да обърнете внимание на нивото на оборудване на организацията и опит в тази област.

Не гонете ниската цена, тъй като обикновено компаниите с ниска квалификация значително по-ниски цени. И това може да доведе до лоши резултати: лошо изпълнени демонтажни работи, работа, която не е завършена навреме или изобщо не е завършена и т.н.

Типични машини и оборудване, използвани за събаряне на сгради, е багер, оборудван с хидравличен чук (за демонтиране на основи, за демонтиране на тухлени стени и прегради), багер, оборудван с хидравлични ножици (за демонтаж на метални конструкции), челен товарач, булдозер и самосвали, ако се изисква извозване на боклук от строителната площадка.

В някои случаи е необходимо ръчно разглобяване на дадената конструкция (когато няма възможност за механизирано събаряне на сгради). Ръчното разглобяване се извършва на етапи, за да се избегне голямо натрупване на отломки. Много е важно специалист, който е образован и дипломиран, да даде оценка, преди да се започнат подобни ремонтни дейности.

Подобни публикации

На какво е символ червената гривна?

admin

Букет от 101 рози: символ на любов и романтика

redactort

Правила за безопасност на детската площадка

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .