За Дома

На какво да обърнете внимание, когато купувате домашни пантофи

Домашните пантофи и чехли са летни и зимни. Те се различават не само по външен вид, но и по материал. Когато купувате, трябва да вземете предвид предстоящия сезон.

Основните фактори, на които трябва да обърнете внимание, ако решите да закупите домашни пантофи:

  • Плат. За лятото е по-добре да закупите чехли от лен или памук. Те ще позволят на крака да “диша” и няма да се превърне в източник на алергии. За зимата са идеални затворени модели пантофи с козина, които ще стоплят краката. Зимните пантофи, трябва да са с дебели подметки и топла подплата.
  • Хигроскопични свойства. Благодарение на това чехлите няма да провокират повишено изпотяване, като също така ще предотврати неприятна миризма.
  • Качество на продукта. Изберете пантофи с равномерни шевове, висококачествени дебели стелки и плътни подметки. Такива пантофи ще издържат много по-дълго. Най-добрият вариант е ортопедична стелка, която няма да позволи развитието на заболявания на краката.
  • Подово покритие. Ако къщата има хлъзгав под, като ламинат или линолеум, тогава е по-добре да закупите пантофи с гофрирана подметка. Така кракът няма да се плъзга по пода, което ще намали риска от нараняване. Запомнете – подметката на чехлите не трябва да е твърде тънка или хлъзгава. Идеалната подметка е тази, която удобно държи крака. По-добре е да се даде предпочитание на модели, чиято подметка е изработена от лек, но издръжлив материал (например микропор). Гумената подметка може да има подобни качества, но се плъзга по лакирани повърхности и оставя ивици.
  • Цвят. В този случай трябва да започнете от предпочитанията на човека, който ще носи чехлите. За жените светлите нюанси са идеални, но за мъжете трябва да изберете модели с тъмен цвят. Освен това тъмните нюанси са по-практични, тъй като върху тях не се вижда малка мръсотия.
  • Наличието на ток. Когато избирате чехли, обърнете специално внимание на дамските модели с малък ток. Може би в такива чехли, анатомично повтарящи огъването на стъпалото, ще ви е много по-удобно.

Подобни публикации

Какво не знаем за мусаката – вреда и ползи от картофите

admin

Страхотни идеи, които можете да реализирате със самозалепващо се фолио

admin

Вдъхновяващи рецепти: Готвим с любов за цялото семейство

admin