Любопитно

Моторните масла и добавки Bardahl – продукт на опит и професионализъм

Ако някога се е налагало, да си купите масло за колата, то със сигурност сте се натъквали на бранда моторни масла Bardahl. Нещо повече, казвали са Ви, че това са добри масла. С помощта на Motornomaslo.bg ще Ви разкажем подробно как тези моторните масла и добавки Bardahl са станали толкова добри и защо хората ги препоръчват постоянно.

Началото на Bardahl моторни масла

Било е през 1939 г., когато Оле Бардахл стартира фирма за производство на моторни масла в Сиатъл, Вашингтон, САЩ. Той успява да промени границите на функциониране на двигателя. Стига до извода, че молекулярната конструкция на моторните масла може да бъде модифицирана с добавка и да прилепва към движещите се части на двигателя. За да може да смаже по-добре, маслото не само се впръсква, ами и се разтича върху металните повърхности, дори и най-малките. Така успява да достигне навсякъде. В резултат на това се намаля триенето на частите. Освен това се забавя и износването им. Обикновените молекули на въглеводородното масло са електрически неутрални, тъй като нямат наличен положителен или отрицателен заряд, който да ги поддържа срещу молекулите в метала. Оле Бардахл променя всичко това с откриването на „Формула за полярното привличане“. В резултат на това молекулите на въглеводородно масло се комбинират с други базови елементи, за да променят молекулната си структура. Молекулите поемат електрически заряд и се закрепват плътно върху всяка противоположно заредена метална молекула. По този начин микроскопично тънък, но изключително издръжлив смазващ филм се задържа магнетично на мястото си върху метала, като изолира повърхността и тя не се трие, нагрява и износва.

Днес компанията Bardahl предлага на пазара, моторни масла, които нямат аналог, разясняват от Motornomaslo.bg. Освен това брандът се свързва и с добра състезателна репутация, благодарение на добрите си масла. Използват ги сътезатели, които се възползват от допълнителната производителност, намаленото износване и по-дългия живот на двигателя.

Маслата Bardahl по света

Моторното масло Bardahl има повече от 75 години опит в разработването на масла, добавки,  смазочни материали и продукти за поддръжка на автомобила. С течение на годините Bardahl увеличава значително глобалното си присъствие и вече е достъпен бранд в повече от 100 страни по цял свят.

Целта на компанията в миналото и настоящето е да разработва, смазочни материали с най-добро качество, по-добро от наличното по пазарите. Това докарва производството на добавки, моторни масла за превозни средства и машини за промишлеността, на съвсем ново ниво.

Тестването

Иновациите винаги трябва да бъдат съпроводени от тестове. Освен разширените лабораторни изследвания, Bardahl намира за правилно да тества своите продукти на терен, тоест в състезания, където конкуренцията е най-добрата. И добавките и моторните масла се тестват в състезания при най-екстремни условия – Формула-1, Моторни лодки, НАСКАР, мото крос и Дакар.

Добавките за масло Bardahl са разработени специално за продължаване на функционирането при най-тежки обстоятелства. Те продължават да смазват там, където други продукти не биха се справили с тази задача. Заради това и тестването по време на състезания е толкова важно. Просто защото състезанията със собствени маслени и горивни добавки са най-доброто доказателство.

Най-важното – грижата за клиенти

Когато разработваш продукт в толкова конкурентна среда, печеленето на нови клиенти и задържането на старите е от съществено значение. Другият важен фактор е следенето на тенденциите на пазарното развитие, внедряването на иновации, като целта е пълно задоволяване на потребителските очаквания.

Широката потребителска гама позволява да се обслужват клиенти, имащи сервизи, гаражи, магазини за моторни превозни средства, дори кранове за производство. Изобщо потребителите на маслата Bardahl са най-разнообразни и в десетки браншове.

Друга насока, в която работи компанията е защитата на околната среда и възможно най-малко CO2. По-добра работа на двигателя с по-малко разход на енергия. Като всичко това се случва с минимум влияние върху околната среда и здравето на хората. Моторните масла, смазките и препаратите са по-лесно разграждащи се в природата. Всички продуктите на Bardahl са снабдени с индекс, така че при неправилна употреба, хората могат да разберат колко сериозна е опасността. Отделно всички добавки и масла служат за намаляване на вредните емисии във въздуха.

Подобни публикации

Какво да направите, за да изглеждате по-убедително?

admin

Когато си купиш нова тузарска кола :)

admin

Най-забавните съвпадения със снимки

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .