Любопитно

Как да определим какъв размер маратонки да поръчаме онлайн?

Интересно е за всеки потребител в интеренет пространството, как да определи размера на маратонките, които да поръча от онлайн магазин. Всеки от нас започва да си задава куп въпроси, на които единствено консултантите на магазин SportFaster биха могли да отговорят най-точно. Има няколко критерии и характеристики, които не бива да пренебрегвате при избор на онлайн маратонки от интернет.

За всяка марка маркировките за размера, изписани на етикета на маратонките могат да бъдат посочени в няколко системи.

Например: Великобритания (5.5); САЩ (7); ЕС (38 2/3), Китай (245) и т.н.

Причината за това са собствените им стандарти за определяне на размерите на обувките в различни страни по света. Това може да е истинската дължина на крака или да се регулира за свобода на движение, измерено в сантиметри или инчове.

Много производители предоставят обобщени таблици. Въпреки това, за различните марки дори размерите, посочени в еднатаблица с рамери, не винаги съответстват при различните модели маратонки.

Най-точният избор на обувки може да бъде направен с помощта на скалата Mondopoint – система за измерване на краката в милиметри. В сайт за маратонки SportFaster.com, консултантите ще ви предложат да измерите крака си, като използвате специални съвети и помощ от тях. Можете да го направите и сами вкъщи.

Как да измерите правилно крака си

  1. Вземете лист хартия и го поставете плътно до стена, шкаф или врата. Важно е ъгълът да е прав, первазът може да попречи.
  2. Подгответе писалка или молив.
  3. Застанете с гръб към стената и поставете босия си крак върху хартията, като петата ви докосва стената. Кракът трябва да е успореден на ръба на листа.
  4. Проследете очертанията на крака или направете маркировка на най-дългия пръст. В същото време е важно да не повдигате крака си от повърхността и да държите молив или писалка строго вертикални.
  5. Измерете от ръба на листа, където е била петата, до най-отдалечената марка на пръстите.

Измерете другия крак по същия начин. Най-големият резултат ще бъде ориентир при избора на обувки.

Така получавате дължината на крака в сантиметри. За да ви е по-лесно да се ориентирате, в каталога за обувки има преобразувател на размери. Можете да изберете дължината на крака си и да видите какъв размер отговаря. Ако изведнъж няма такива данни, кажете на нашите консултанти дължината на стъпалото – те ще ви препоръчат най-оптималния размер.

 

Какво е важно да се вземе предвид при измерване

Вечер и сутрин размерът на краката може да бъде различен. Препоръчваме измерване вечер.

Изборът на размер на обувката също може да бъде повлиян от пълнотата на стъпалото и ширината на метатарзуса. Най-често обувките се шият въз основа на средни параметри. Ако сте собственик на широко или тясно стъпало, консултирайте се с нашите експерти, преди да поръчате онлайн.

Не всички ваши обувки могат да бъдат с еднакъв размер. Например зимните и трекинг обувките и маратонките се купуват с марж от поне половин размер, ски обувките трябва да са с размер, а обувките за катерене са избрани с един размер или дори с два по-малки.

Регулирайте с чорапи. Препоръчително е да изпробвате обувки с подходящи чорапи. За трекинг, ски и алпинизъм ботуши – високи термо чорапи, за зимни обувки – топли дебели модели, маратонки, съответно, опитайте на тънки ходови чорапи.

За да изберете обувки за дете, можете да изрежете отпечатъка му и да го вземете със себе си в магазина. Ще можете да го сравните със стелката и да видите как пасва дадения размер.

Шнуровката по различни начини ви позволява да адаптирате обувката така, че да приляга на по-тесни или по-широки крака и да постигнете най-удобното прилепване.

А за това какво да направите по-нататък с тези знания и как да изберете маратонки или спортни обувки за различни видове дейности, следете нашия блог за маратонки markovimaratonki.com.

Подобни публикации

Дамски часовници от Ree.bg

adminche

Луковитското златно съкровище на траките

admin

6 НЕЩА, КОИТО ПРАВИМ ГРЕШНО СУТРИН

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .