За Дома

Как да купим правилната играчка за дете: Съвети от психолог

Детски играчки


В момента на пазара се предлагат много детски играчки. И въпреки това изборът ни затруднява. И така, психолозите ще ни помогнат с някои съвети как да изберем подходящият подарък в онлайн магазин за детски играчки.

Изберете играчки по възраст

Да приемем, че избирате детска играчка за дете под две години, което все още няма явно изразени интереси. Основното, на което трябва да се обърне внимание, е как играчката би обогатила изживяването на детето. Например, във всеки уважаван магазин детски играчки има такива, които развиват двигателни умения, вниманието, мисленето и така нататък. Детето на тази възраст трябва да се запознае с различни цветове, текстури, звуци и механизми. За това многофункционалните детски играчки за момичета или момчета са отлични. В тази категория влизат детските образователни килимчета, пеещи и шумолящи играчки, пухкави или гладки. Не е необходимо да се опитвате да покриете всички задачи с една играчка. Купете различни – интересни играчки, които не само ще допаднат много на детето, но и ще му помогнат да усъвършенства придобитите и да получи допълнителни познания за света около себе си.

В момента повечето потребители предпочитат да купуват детски играчки online. Затова е от съществено значение да попаднем на правилния сайт за детски играчки. Какво значи правилен? Надежден, коректен търговец, който предлага безопасни и висококачествени детски играчки за момчета и момичета.

Играчките трябва да са съобразени с възрастта, така че обърнете внимание на етикетите. Не е безопасно едногодишно дете, което научава света, опитвайки всичко, да играе с конструктор, предназначен за петгодишен малчуган. Най-вероятно ще съдържа множество малки детайли, които ще са опасни, предвид крехката му възраст.

Внимавайте за интересите на детето

Добрите онлайн магазини за детски играчки винаги предлагат избор от много категории, сред които да изберете това, което търсите. Може да направите виртуалната разходка заедно с вашето дете, ако то е вече достатъчно пораснало, за да си избира играчки само.

Купете нова играчка, чак когато старата вече е помогнала за овладяване на уменията, за които е предназначена

Не е нужно постоянно правите поръчки в онлайн магазин за детски играчки и да затрупвате детето с нови неща. Не забравяйте, че деца дори по-големи от три години могат да поддържат не повече от 7–9 играчки в зрителното си поле – тук броим комплектите като един артикул. Останалото е по-добре да премахнете, за да не се разсейва вниманието им. Когато след няколко дни забележите, че на детето му е писнало да играе със старите играчки, извадете нови, а тези, които са станали скучни, ги скрийте за известно време

След като представите нова играчка, следете кога детето вече ще я е усвоило, изучило и ще се е наиграло с нея. Например, ако няколко пъти е сглобило един и същ пъзел, той вече ще е безинтересен. Това означава, че можете да си купите нов, дори ако е изминала само една седмица. Но ако детето веднага изостави нова играчка, не бързайте да купувате нова. Скоро то ще я потърси отново.

Спазвайте тези съвети, търсете най-подходящия детски магазин за играчки и скоро ще се изумите колко много умения е овладяло вашето дете!

Източник: Ohoboho.com

Подобни публикации

ВиК услугите – фактор за качествен живот

admin1

Остъкляване на тераси: Повишете комфорта и функционалността на своя дом

admin1

Луксозни подобрения в банята: Идеи за създаване на СПА изживяване

redactort
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .