Любопитно

Как да изберем оборудване за ресторант?

Изборът на оборудване за ресторант се базира на редица характеристики, които трябва да отчетем, когато го купуваме. Да, ще ни трябват множество уреди и пособия и всяко от тях си идва със собствени характерни черти. Въпреки това има няколко общи елемента и правила, които можем да следваме, за да сме сигурни, че правим най-добрия избор.

 

Материал на изработка

Една от основните характеристики на всеки уред за оборудване на ресторант е неговият материал на изработка. В днешно време са разработени множество възможности в тази насока, които дават специфични черти на произведените продукти. За кухненско и готварско оборудване, обаче, един от най-често използваните и най-добри материали е неръждаемата стомана. Тя дава отлични възможности, що се отнася до дълъг експлоатационен период, лесна употреба, високо качество, ценни характеристики и бързо почистване, заедно с добра хигиена. Естествено, някои части на уредите трябва да бъдат изработени от друг материал. Трети уреди пък се правят от изцяло различни такива. Затова проучете внимателно материалите, които се използват в индустрията и, при нужда, се консултирайте със специалист.

 

Качество

Качеството определено е нещо, което не бива да пренебрегваме. То играе огромна роля в това колко дълго и колко добре ще можем да използваме всеки даден уред. За да сме сигурни, че е на най-високо ниво, трябва да се доверяваме на сигурни партньори, които работят с най-добрите световни марки. Такива са MixHoReCa, които осигуряват страхотни предложения за нуждите на всяко заведение.

 

Капацитет и размери

За да можем да обработваме цялата необходима продукция своевременно, нужно е да намерим уреди с подходящ капацитет за това. Изборът на капацитет ще се основава на клиентския ни поток, на менюто ни, на това колко поръчки от даден тип обработваме обикновено. Размерите, от друга страна, се определят от наличното ни към момента пространство в кухнята.

 

Функции

Винаги е по-добре да имаме по-мултифункционални уреди. Например, ако ви трябва миксер, то едни от най-добрите такива са планетарните. Това е понеже те могат да разбиват и смесват голямо разнообразие от хранителни продукти. В същото време, обаче, трябва да сме сигурни, че функциите са най-добрите за дадената ни необходимост. Във връзка с това, нека разширим горния пример. Планетарните миксери може и да са най-доброто решение обикновено, но когато ни трябва приготвяне на голямо количество тесто ежедневно, то тогава е по-подходящо да си вземем тестомесачка. Тя е пригодена специално за тези нужди и с нея може да се обработва тесто и кайма. Това е само един от примерите как трябва да подходим към преценката на функциите на всеки уред, когато оборудваме своята кухня, бар и други части от заведението.

 

Цена

Същевременно, обаче, ни трябват толкова много неща, че лесно можем да превишим бюджета си. Все пак никой не разполага с неограничена сума пари, която да похарчи при оборудване на заведението си. Затова е нужно да се съобразяваме и с наличните си финансови възможности. Но не отивайте в другата крайност – да търсите възможно най-евтиното всеки път. Това може да ви изиграе лоша шега и да доведе до повече разходи в дългосрочен план. Вместо това, не се фокусирайте строго върху цената, а по-скоро върху съотношението ѝ спрямо качеството и характеристиките на продуктите.

Подобни публикации

Леонардо да Винчи е могъл да вижда в други измерения

admin

Как се пресича улица във Виетнам?

admin

Как да направим уютна спалнята в тъмни цветове? (Снимки)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .