Обща категория

Как да избегнете нежелани повреди в двигателя на колата?

Авточасти за скъпи ремонти има, но има ли достатъчно пари?

 

car engineВъпреки че днес на пазара могат да се намерят изключително голям брой авточасти, при това на разумни цени, то има повреди по колите, които струват толкова скъпо, че докарват кошмари на много шофьори по света.

Всеки механик в автокъщите в страната ще ви каже, че най-страшната повреда в автомобила е когато двигателя се повреди. Затова е важно да се спазват няколко изисквания, които ще предотвратят възможността за тежка повреда в двигателя.

  • Следете гарнитурата – тя предпазва двигателя от възможността в него да попаднат охладителна течност или масло. Ако охладителната течност и маслото се смесят това си проличава в цвета на охладителната течност. Затова проверявайте за тези знаци, за да си спестите голямо главоболие. След дълго, изтощително каране дайте ‘почивка’ на колата, това също намалява възможността от повреда в гарнитурата
  • Винаги ползвайте качествено масло – инак двигателя ще започне да се ‘оплаква’. Активните зони в цилиндрите и коляновия вал ще започнат да корозират, което ще предава проблем и на други активни части на двигателя –до  сериозния проблем, който накрая ще повреди цялата система.
  • Внимавайте с горивото – доверявайте се само на бензиностанции, които са доказали с времето, че предлагат качествен бензин. Некачествено гориво може да има верижна реакция и подред да разбие горивната помпа, инжекторите, тръбите, това гарантира тичането до магазина за авточасти.
  • Двигателят работи в температура между 60 и 90 градуса Целзий – нагоре или надолу от нормалната работна температура крие сериозна опасност за двигателя. Спокойствие може да ви осигурят: редовен прегледа на охладителната система; нивото на охладителната течност и радиатора.

Ако най-лошото се е случило, трябва да знаете, че след ремонт на част от двигателя, трябва да се направи обстоен преглед и на другите системи в колата, защото скоро може пак да се окажете посетител в гаража или в магазина за авточасти.

 

 

 

 

 

Подобни публикации

Хора с невероятни умения – само малцина го могат! Сред тях ли си?

admin

Виц 20

admin

Благоевград излиза на протест под надслов “Не искам да дишам сажди”

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .