Обща категория

Какво трябва да знаем преди да закупим брачна халка

сватбен пръстен
Изборът на сватбена халка не е просто поредното нещо, което трябва да отбележите в списъка със задачи за сватбата. Вие избирате бижу, което вероятно ще носите всеки ден до края на живота си. Ето защо е важно да отделите време за избора на идеалното изделие, което ще обичате години наред. Ето пет неща, които трябва да вземете предвид, преди да закупите сватбен пръстен.

1. Тон на кожата и цвят на златото

Цветът на кожата играе важна роля за това кой пръстен ще изглежда най-добре на ръката ви. Преди да влезете в магазина, помислете дали имате студен или топъл цвят на кожата.
Студените тонове на кожата обикновено са с розови или червеникави оттенъци, а топлите – с жълти или златисти оттенъци. Ще откриете, че хладните тонове на кожата предпочитат белите метали, като сребро, платина и бяло злато, докато топлите се съчетават прекрасно с жълти метали, като злато, мед или бронз.
В допълнение към тена на кожата е важно да вземете предвид и цвета на златото. Златото се предлага в четири основни цвята – бяло, жълто, розово и зелено. Не бързайте да пробвате пръстените на ръката си и вижте кое ви допада. Може да се изненадате кои цветове изглеждат най-добре на ръката ви!

2. Широчина на пръстена

След като имате основна представа за цвета, започнете да пробвате различни пръстени. Ще трябват няколко опита, за да намерите най-добрата ширина за пръста си. Ако имате дълги пръсти, ще откриете, че можете да носите по-широка халка. Същият съвет важи и за съчетаването на колие с годежен пръстен – пробвайте различни ширини, за да видите коя има най-добра пропорция на ръката ви.

3. Височина

Вашият начин на живот ще ви помогне да определите колко високо искате да стои пръстенът на ръката ви. Ако спортувате или работите с ръцете си, може да искате нещо, което е много ниско. Ако искате пръстен в този стил, можете да пробвате античен пръстен от викторианската епоха, който обикновено е с много нисък профил.
В противен случай, може да ви привлече по-високият стил, особено ако искате венчалната ви халка да се съчетае с висок годежен пръстен. Носете всеки вариант в магазина в продължение на няколко минути, за да се уверите, че е удобен, опитайте да пишете или да изпращате текстови съобщения, за да се уверите, че пръстенът отговаря на начина ви на живот.

4. Съчетаване с годежни пръстени

Обичате старинния си годежен пръстен, но ви е трудно да намерите подходящата халка, с която да го съчетае. Shine.bg предлага богат избор от пръстени,сливайки нюанса на златото и стила, които перфектно ще допълнят вашия годежен пръстен. Ако планирате да носите пръстена и венчалната си халка заедно през цялото време, потърсете контур, проектиран да се свързва с подходящия годежен пръстен.

5. Съдържание на златото

Чистото, необработено злато, е 24-каратово или 100% злато. То също така е доста меко, скъпо и с интензивен жълт нюанс. Златото се легира, за да се втвърди, да промени цвета си и да стане по-достъпно.
Златото от 10К е най-евтината, а също и най-твърдата златна сплав, която обикновено се използва в сватбените пръстени, докато златото от 18К има по-голяма тежест и цена, но бързо се износва. 14К, е баланс между цена, издръжливост и стойност. Трябва да вземете предвид съдържанието на злато, когато избирате идеалната сватбена халка за вашия естетически стил и начин на живот.
Обмислянето на тези пет фактора може да ви помогне да рационализирате търсенето си в това, което може да се окаже претоварващ процес. Най-лесният начин да разберете какво ви харесва, е да започнете да пробвате пръстени!

Подобни публикации

Опустошителни природни бедствия!!!

admin

Избор на гаражни врати – полезни съвети

admin

Вакуум помпи и тяхното предназначение

admin1