Космос Любопитно

Има ли антиматерия?

Има ли антиматерия?

Виртуалният инструмент IronBird за CAM (Модул за настаняване в центрофуги) е един от начините за създаване на изкуствена гравитация, но изисква много енергия и позволява само много специфичен център на търсене на сила. Реално изкуствената гравитация изисква постигане на отрицателна маса. (НАСА АМЕС)

Можем да изградим гравитационен проводник и да се предпазим от гравитационната сила.

Можем да създадем гравитационен кондензатор в пространството, създавайки еднообразно изкуствено гравитационно поле.

Дори бихме могли да създадем основополагаща карам, тъй като бихме спечелили способността да деформираме космическото време точно по начина, по който се изисква математическо решение на общата относителност, открито от Мигел Алкубиере през 1994 г.

Решението на Алкубиере за общата относителност, което позволява движение, подобно на основното задвижване. Това решение изисква отрицателна гравитационна маса, която може да бъде точно това.

Това е невероятна възможност, която се смята за революционно откритие от всички теоретични физици. Каквито и да са теориите, те трябва да се подплатят с експериментални данни; само чрез измерване на Вселената и поставянето й в тест може ли някога точно да определите как работят законите на природата.

Докато измерваме гравитационното ускорение на антиматерията с необходимата точност, за да определим дали тя пада нагоре или надолу, трябва да се държим отворени за възможността природата да не се държи така, както очакваме. Принципът на еквивалентност може да не е вярно за антиматерията; тя всъщност може да бъде 100% анти-вярно. Но ако това е така, ще се отключи съвсем нов свят от възможности. Можем да променим известните понастоящем граници на това, което хората могат да създават във Вселената. И ние ще научим отговора само за няколко години чрез най-простите от всички експерименти: поставяне на анти-атом в гравитационно поле и наблюдение на какъв начин той пада.

Аз съм доктор астрофизик, автор и научен комуникатор, който изповядва физика и астрономия в различни колежи. Спечелил съм многобройни награди за писане на наука от 2008 г. за моя блог, започва с “Bang” , inclu … ПОВЕЧЕ ▼
Астрофизикът и авторът Ethan Siegel е основателят и първичен писател на Starts With a Bang! Неговите книги, Treknology и отвъд галактиката , са на разположение навсякъде, където се продават книги.

Подобни публикации

Седемте най-красиви язовира в Родопите. УНИКАЛНИ ГЛЕДКИ

admin

Възможна ли е доставката на български книги в Германия

admin

“Когато говорите, вашите думи трябва да са по-добри от мълчанието” – 22 арабски мъдрости

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .