Любопитно

В кои държави ще се играе Европейското първенство през 2021?

След като приключат европейските клубни първенства, феновете на най-популярният спорт ще могат да се насладят и на емоционално лято, тъй като предстои Европейско първенство. То беше отложено именно за 2021г. заради ,,модерното‘‘ оправдание  – Коронавирусът. Първенството ще стартира на 11 юни и ще приключи на 11 юли 2021г. Любопитно за Евро 20 е, че ще се проведе в 12 града в 12 различни европейски страни. Домакини на първенството ще бъдат: Азербайджан, Англия, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Нидерландия ,Румъния, Русия, Унгария и Шотландия.

На кои стадиони ще се играят мачовете?

В Билбао на стадион „Сан Мамес“ ще се играят двубоите от група „Е“ на турнира, както и един от 1/8-финалите. Големите и прочути стадиони като „Уембли“, „СтадиоОлимпико“ и „Алианц Арена“ също ще посрещнат двубои от Евро 2020. Лондон ще бъде домакин на 1/2-финалите и финала на Европейското първенство, така че „Уембли“ ще бъде главната арена на действие на турнира. „СтадиоОлимпико“ в Рим пък ще е домакин на един от 1/4-финалите, както и на двубоите от група „А“, като същото важи и за „Алианц Арена“ в Мюнхен с изключение, че там ще се играят мачовете от група “F”.

Столиците на Унгария и Дания – Будапеща и Копенхаген, също ще бъдат домакини на Евро 2020. На стадион „Ференц Пушкаш“ в Будапеща ще се играят двубои от група „С“, докато „Паркен“ в Копенхаген ще посрещне мачовете от група „В“ и един от 1/8-финалите. В група „В“ на Евро 2020 двубоите ще се играят в Санкт Петербург.

В Шотландия домът на Селтик – „Хемпдън Парк“, също е сред избраните 12 стадиона за домакини на първенството. Двубоите от група „D“ ще се проведат в Глазгоу, както и на „Уембли“. Букурещ, Амстердам, Баку и Дъблин са останалите четири града, които са домакини на Евро 2020. Стадион „Арена Национала“ в румънската столица с капацитет от 55 000 зрители ще посрещне един от 1/8-финалите в турнира, както и срещи от група „С“. На „АвиваСтейдиъм“ в Дъблин също ще се играе 1/8-финален двубой, докато стадионът в Баку (Азербайджан) ще посрещне един от четирите 1/4-финала. За стадиона на Аякс Амстердам „Йохан Кройф Стейдиъм“ пък са отредени част от двубоите в група „С“, като останалите срещи от групата са на „Арена Национала“ в Букурещ. Ясно е, че след 11-ти юни ни очакват емоции, дали Португалия ще защити трофея или ще имаме нов крал на ,,стара’’ Европа? За почитателите на спортните предвиждания препоръчвам сайта Прогнози.БГ, където има обширна информация свързана с вески един от отборите на предстоящия форум.

Подобни публикации

Защо ни е необходим GSM усилвател – някои насоки за начинаещи

admin

Какво разкрива любимото ви число за вас?

admin

Правите ли номера на приятелите си? :) :)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .