За Дома

Шалтета и покривала за легло

Избирайки продукт за дома сред разнообразната продуктова гама одеяла и покривала за легло и мека мебел, е добре да вземетете предвид следните неща.

Правилното оразмеряване е изключтиелно важен фактор. Това важи особено за покривала за спални. Те трябва точно да съответстват на размера на спалнята или, ако са положени отделно, да отговарят на параметрите на леглото. В най-добрия вариан,т покривалото за легло стига почти до пода. Така спалнята ще изглежда по-органично, а допълнителното пространство под леглото ще бъде скрито.

Много потребители търсят подходящи продукти не само по цвят или размер, но и по състав на тъканите. В наши дни производителите предлагат богат избор от материи с различна плътност: жакард, полиестер, 100% памук, сатен, акрил, микрофибър и други.

Освен това всеки модерен материал е лесен за поддръжка. Някои продукти дори не е необходимо да се гладят след изпиране и сушене.

Важен фактор при избора на текстил за дома е цялостният стил на вашия дом. В асортимента в търговската мрежа има всичко необходимо за всеки интериор и стил:

В интериор в модерен стил с лаконични и строги линии са подходящи едноцветни шалтета и покривала със строг или монохромен модел.

В спалнята в стил Прованс намират място одеяла, кувертюри и шалтета от естествени материи и с лек модел – романтични принтове, малки шарки цветя, надписи и други. Основните тонове, в които се предлагат са  пастелни тонове като лавандула, светло синьо, пудра, бледо жълто, резида и други.

Класическите интериори в стилистични направления като барок, рококо, готика и английски стил, предполагат наличието на специални материали в интериора – кадифе, коприна и други. В тези интериори се срещат текстилни аксесоари като плюш, кадифе, сатен и други. Моделите са украсени обикновено с драперии с коприна, дантела, бродерия и класическа орнаментика.

Колониалният стил, който е изключително популярен в наши дни, съчетава европейските и източните тенденции. Основните цветове са теракота, шоколад, синьо, злато и други. Битовият текстил в такива нюанси принуждава да изберете стените и аксесоарите в по-сдържани тонове.

 

Подобни публикации

Какви са ползите от това да реставрирате стари мебели, вместо да изхвърлите на сметището

admin

Чаршаф с ластик или без – какво да изберем?

admin

Как работят ултразвуковите уреди против вредители?

admin