Развлечения

Чудите се как най-добре да прекарате почивните дни?

Първо се запитайте: просто искате да лежите на дивана и да гледате телевизия, или имате нужда от активна почивка. Много зависи от това как протича работната седмица. Важен е и психологическия портрет на човека. Един обича да седи на компютъра през почивните дни, докато друг иска да направи нещо интересно, активно, екстремно. Тоест личните предпочитания са на преден план.

Има една поговорка: „Който си почива добре, работи добре“. Добрата почивка е ключът към продуктивната работа. Така че просто си обещайте, че всеки уикенд ще бъдете забавни и полезни. Препоръчително е да се сбогувате с мързела. Тези, които избират телевизора, компютъра – не могат да се насладят напълно на цветовете на живота. Затова не губете напразно ценното си време. Не напразно времето се нарича единственият ресурс, който не може да бъде попълнен.

Помислете сега как бихте искали да прекарате уикенда си, как смятате да се отпуснете максимално? Може би искате да отидете на мини пътуване или мечтаете да карате ролери. Не се отказвайте от удоволствието. Бъдете изпълнени с нови и нови усещания, емоции, впечатления.

Разберете от какво сте уморени

За мен идеалното бягство през уикенда е компенсация за това, което прекарах за една седмица. Звучи просто, но тайната е да определите точно колко сте уморени. Когато сте уморени психически и физически, най-лошият вариант за почивка е да не правите нищо.

Ако не разсейвате мозъка си с нови преживявания (пътувания, комуникация, изкуство, спорт), ще бъдете обречени през целия уикенд да дъвчете в ума си проблемите, които вече са ви уморили през предходните дни. За мен има само едно средство за физически стрес – чист въздух. Най-доброто от всичко – море.

Стресът е друг въпрос. Ако не съм толкова уморен, колкото нервен, тогава безделието и сънят са най-ефективното лекарство. Тук напълно се доверявам на препоръките на експертите

Подобни публикации

Колекция на монети – начин за инвестиция

admin1

Бъдете внимателни, когато ходите в Бразилия!

admin

Малко стряскащо, но и смешно видео с паранормални явления :)

admin