Култура

Хибридния спектакъл „ЖИВОТЪТ „РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“ На Сцена-портал „Виртуални интерактивни изкуства“

На 07.11 и 08.11.2023 от 18:00,

през Сцена-портал „Виртуални интерактивни изкуства

и на място в с. Кукорево (07.11.), общ. Ямбол и в с. Житница (08.11.), общ. Пловдив,

Спектакълът «Животът: Реалност-Риалити»,

който ще бъде представен в рамките на II-ро и III-то издание на едноименния фестивал към проект по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

 

В спектакъла участват:

Анне-Катрине Хауген/Anne Katrine Haugen, Екатерина Беспалова (Haugen Produksjoner, Trømso), Верка Захариева, Байрие Емин (Невиждан театър), Няголета Желева, Петър Рангелов (изпълнители ромска музика), Андрея Драгов, Емилия Радичева, Ива Караманчева, Карина-Велислава Сомноева, Олександра Кирчева (актьори и пърформъри).

 

Сценарий: Велимир Велев, Илиана Търпова

Постановка и режисура (сценично-екранна): Велимир Велев

Сценография и мултимедийна среда (анимация): Теодор Киряков

Костюми: Пламена Боева

Музика: Илко Биров

Хореография: Неделя Ганчева

Телесна експресия и сенки – хореография: Велимир Велев

Спектакълът е хибрид между ТВ риалити, колаборативен театър, танцов пърформанс и театър на сенките. И разглежда темата «Емпатията в съвременния свят».

 

Проектът „Животът „Реалност – Риалити“ се изпълнява по Договор BGCULTURE-2.002-0014-С01/05.10.2022, с финансовата подкрепа на Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Той включва дейности за популяризиране на уникален модел на културно и социално предприемачество, насочен към лица в неравностойно положение и етнически малцинства, в това число и роми.

 

Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“, през която се излъчва фестивала е съвместен проект на ВИА Театър и НФ Култура, който се реализира по концепция на проф. д-р Велимир Велев. Проектът е се стреми да изследва нова аудитория, разширява своя интерес извън строгата гранична бразда на Театъра. В целите на Проекта е заложена стратегия за подкрепа на свободни творци и независими творчески организации.

 

Платформата се изгражда по проект „Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез Портал-сцена за Виртуални интерактивни изкуства“, с финансовата подкрепа на „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФ “Култура” (Договор no VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.)

Подобни публикации

Луковитското златно съкровище на траките

admin

Покана за ПЪРВОНАЧАЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ по проект “Животът “Реалност – Риалити” на Виртуалната сцена на ВИА Театър

admin1

Мечът на хан Кубрат, открит сред съкровището от Малая Перешчепина

admin