Обща категория Полезно Развлечения

Любопитни факти за парфюмите

parfumiВсички знаем историята на парфюма, знаем и кои са най-добрите съвременни и ретро имена в сферата на парфюмерията. Но в същото време има доста неща, които не знаем за тях, парфюмите. Днес, сме решили да ви образоваме в областта. Вижте няколко свежи и любопитни факти за парфюмите сега.

Парфюмът е по-стар и от християнството
Нещо повече – възрастта му е два пъти по-голяма – и ако трябва да сме максимално конкретни, първият парфюм се появява на бял свят преди повече от 4 хилядолетия.
Първата аристокрация е възприемала парфюма като хигиенично пособие.

Всъщност, хората тогава не са обичали да се къпят кой знае колко много и са го правили максимум веднъж в месеца. За да прикрият миризмата си обаче, те са ползвали именно парфюми.
Първият брандиран парфюм е бил орален
Той се появява в началото на 14 век, казвал се е Hungary Water и се е приемал именно така – през устата. Всъщност, вкусът не е бил кой знае колко неприятен, защото в направата му е било използвано висококачествено бренди с цел уханието да се задържи за по-дълго време в бутилчицата.
myjki-damski-parfiumi-690x361Навикът за търкане на китките след нанасяне на парфюм, всъщност, е вреден!
Не толкова вреден, колкото доста неправилен за основната ви цел, подтикнала ви да го правите всяка сутрин. Всъщност, това протъркване нарушава цялостната структура на уханието. Вместо това, просто пръснете на китките, зад ушите и леко по тялото и оставете парфюма да подиша и да се абсорбира от кожата ви.
Над 30% от жените днес предпочитат да носят мъжки парфюм
В това няма нито нещо странно, нито нещо нелогично. Жените обичат аромата на мъжки парфюм, по принцип, затова и много от тях предпочитат да го носят по себе си, в което реално погледнато, няма нищо лошо!

 

Подобни публикации

Как акат рибите

admin

Съвети за коридора

desito

Забавна паранормална шега – някой мести стола! Невероятно!

admin