Любопитно

Страхуват ли се дървениците от замръзване

Дървениците в къща или апартамент са неприятно явление и е изключително трудно да се борим с тях. От древни времена хората са се отървали от досадните паразити с помощта на високи и ниски температури. Съвременните изследвания са доказали, че не само топлината (над +50 ° C), може да ги изтреби. Те не обичат студа и това е доказано.

Колко време след дезинфекцията умират дървениците?

Изгонването на домашните кръвопийци е придружено от въпроси: когато дървениците умират след пръскане за дървеници и как да действат правилно след завръщането си у дома, могат ли ектопаразитите да оцелеят. Ефективността на дезинфекцията, невинаги се проявява незабавно. Нека да разберем, каква е нормата и в какви ситуации е необходимо повторно пръскане.

Особености на живота

Дървениците се адаптират много добре към условията на околната среда. Кръвопиещите насекоми са трудни за премахване с едно действие. Необходимо е търпение и правилният подход, за да изчезнат. Преди да продължите с процедурата, трябва да се запознаете със следните факти:

насекомите са в състояние да се движат по цялата територия в търсене на човек;

под въздействието на ниски температури, дървениците зимуват;

високата температура е разрушителна за паразитите;

чрез измиване на дрехи и бельо при температури от 90 градуса и повече, насекомите могат да бъдат унищожени;

женските снася от 300 до 500 яйца, през целия си живот;

дори при липса на храна, те могат да живеят няколко месеца;

висококачествената обработка не гарантира незабавно изхвърляне на паразити, дървениците могат да живеят още две до три седмици.

Кога дървениците умират след пръскане?

Ако насекомите нямат достатъчно храна, те могат да влязат в състояние на спряна анимация и да останат за година и половина, след това да се събудят и да започнат отново да хапят човек.

Всички тези фактори обясняват, че дървениците не умират веднага, след пръскане срещу дървеници.

Кога смъртта трябва да настъпи

Колко дълго, след третирането дървениците умират, пряко зависи от активния компонент. Съставът на съвременните препарати за дървеници, включва инсектициди. За да се увеличи ефективността, се включват няколко вещества с подобен ефект, но различен механизъм. Синергистите ускоряват проникването на отрова в тялото.

Активното вещество попада в насекомото, чрез контакт, през спиралите, разположени в цялото тяло. Концентрацията на инсектицида играе основна роля за смъртността. След дезинфекция, ако са отровени, дървениците живеят не повече от 20 минути.

Активните компоненти блокират предаването на нервните импулси, провокират парализа. Вече в процеса на контрол на вредителите може да се наблюдава картина на вредители, които пълзят от убежищата, обездвижени и падат.

Максималният ефект на отровата продължава 2 часа. Дървениците умират след получаване на висока доза отрова. Ситуацията, обаче може да се окаже различна. След третиране за дървеници, те да продължават да хапят. Тогава борбата с вредителите не оправда очакванията.

Подготовка и обработка на помещенията

За да може третирането за дървеници да постигне максимален ефект, е необходима предварителна подготовка на апартамента.

Процедурата изглежда така:

Храната трябва да бъде изнесена от стаята.

Мека мебел и корпусна мебел се отдалечават от стените.

Местата за спане трябва да се третират особено внимателно.

Третираната зона трябва да се остави.

След обработката трябва да проветрите апартамента.

Кога дървениците умират след пръскания?

Възрастните умират в рамките на два часа, но техните яйца ще продължат да са жизнеспособни, поради което в продължение на няколко дни, след дезинфекцията се извърши и мокро почистване. За целта, излюпените нимфи ​​от яйцата ще се преместят в третираните зони и в крайна сметка ще умрат.

Най-ефективният вариант е да не се връщате у дома в продължение на десет дни. През този период, както възрастните буболечки, така и техните ларви ще умрат.

На десетия ден, трябва да извършите генерално почистване, да почистите всеки ъгъл, да премахнете мъртвите трупове. Също така трябва да изперете старателно всичко – спално бельо, килими, мека мебел, матраци. Не трябва да използвате евтини пестициди, те са неефективни, докато имат много недостатъци.

Важно:

Според изискванията за безопасност е невъзможно да се използват третираните помещения по-рано от 24 часа, след приключване на пръсканията за дървеници.

Почистването трябва да включва обеззаразяване на повърхностите, които активно се използват от жителите в процеса на живот. На труднодостъпни места в стаята, с които човек не е в контакт, нанесените продукти трябва да останат на повърхностите възможно най-дълго.

Спазването на тези правила, позволява да избегнете отрицателното въздействие на инсектицидните лекарства, върху човешкото здраве и в същото време да постигнете смъртта на популацията от дървеници.

Подобни публикации

Как се танцува сиртаки

admin

5 идеи как да си спестим време

admin

Вярата може да ни излекува от всяка болест, променяйки нашия генетичен код!

admin