Бизнес Полезно Технологии

Как да сглобим геймърски компютър

zashto-geimarski-komputerМного от продавачите подхвърлят различни термини като “Shader Model 5”, “DirectX”, “SLI”, течно охлаждане и други. Някой от потребителите си нямат идея какво точно означават тези термини. За да ви бъдем максимално полезни, ние с помощта на специалистите от Plasico IT Superstore съветваме хората, които са решили сами да изберат геймърски компютър или да сглобят такъв да се придължат към следните стъпки:

Първата стъпка е да знаете точно какъв тип игри обичате да играете. Ако обичате шутър игрите от първо лице, Вие ще имате нужда от по-добра видео карта. Ако обичате да играете игри, които са създадени на базата на войни като Civilization V, то Вие ще имате нужда от по-производителен процесор. Стратегическите игри често изискват комбинация от добър процесор и добра графична карта.

Втората стъпка е да се определи максималният бюджет. Все пак не разполагате с неограничен лимит. Бюджетът Ви ще определи какъв компютър може да закупите или сами да сглобите такъв.

Третата стъпка е да се определи графиката на дисплея. Вие ще може да играете любимата игра с най-добро качество на картината при 20-инчов дисплей с резолюция 1680×1050 пиксела.

За целта Вие ще имате нужда от повече от една видео карта в случай, че искате да свържите повече от един монитор или ще използвате машината за 3D графики или други. Ако разполагате с до 1500лв бюджет, по-добре закупете видео карта до 600лв, защото в противен случай Вие ще трябва да вземете по-слаб процесор. Когато имате видео карта от последно поколение, но процесорът Ви не е достатъчно производителен, то Вие няма да може да използвате графичната карта за това, което искате.

Четвъртата стъпка е избор на CPU и подходящо охлаждане. Ако избирате геймърски компютър само за игри, то Вие не се нуждаете от 6-ядрен процесор. Четири-ядрен процесор ще Ви свърши идеална работа. Но ако ще изплозвате компютъра за видео обработка, 3D графики или други, то ще имате нужда от 6-ядрен процесор. Intel предоставя своя 4-ядрен Core i7 3820 с тип на сокета 2011 за цена около 550лв.

Петата скъпка е избор на RAM памет. DDR3 паметът работи по-бавно от DDR4, но е доста по-евтина. Миниламната РАМ памет, която трябва да има Вашата конфигурация е 8GB. Ако все пак искате по-добра машина може да изберете такава с 16GB.

Шестата стъпка е избор на твърд диск. 1TB ще е достатъчен, за да задоволи нуждите на един геймър, но ако искате да пазите архиви със снимки или видео клипове, то Вие ще имате нужда от SSD диск. SSD дисковете са доста по-скъпи от HDD дисковете, но имат по-дълъг живот и са по-бързи от HDD. В този тип дискове няма въртящи се компоненти, което удължава много живота му.

Седмата стъпка е захранването. Преди да закупите захранване, Вие трябва да изчислите добре консумацията на енергия от всички компоненти. При по-мощните конфигурации 500W захранване е предостатъчно.

Осмата стъпка е избор на кутия. Кутията няма голямо значение, но все пак трябва да имате в предвид, че някой видео карти и процесори са доста по-големи като обем от други. Трябва да знаете това, защото може да се окаже, че избраната от Вас кутия няма да Ви върши работа.

Сега след като сте запознати с основните стъпки и кои са важните компоненти, за да се сглоби един добър геймърски компютър можете да преминете към покупката им. Но ако предпочитате да закупите готова конфигурация, която е асемблирана от специалисти, тествана и с доказано качество, разгледайте каталога на Plasico IT Superstore на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни/filter-F107. Там ви очакват наистина изключително предложения.

Подобни публикации

Kак да разпознаете хомеопатът професионалист?

desito

Как да спестите пари за апартамент

desito

Какво трябва да знаем за дългите ботуши над коляното?

admin