Обща категория Полезно Развлечения

Видове обективи

Китови обективи –обикновено се предлагат в комплект с фотоапаратите и то на добра цена. Те са непретенциозни и са идеални за начинаещи, които винаги след това могат да добавят нови.

Стандартни обективи- този вид обективи най- често имат фокусно разстояние между 28 и 50 мм.

Твърди обективи-имат само едно фокусно разстояние инямат опция за приближаване. Най- често се използват за портретна фотография.

Телеобективи- има най-различни видове с различни променливи фокусни разстояния. Тези обективи имат стабилизатор на картината, тъй като с увеличаване на фокусното разстояние се увеличават и потрепванията, което води до размазване на снимката.

Макрообективи- този вид обективи се ползват основно за снимане на много малки обекти от много близко разстояние. Има много модели фотоапарати с вградена макроопция, но нямат нищо общо с истинските, които дават реалния размер на обекта, дори в много близо положение до това, което се снима.

Широкоъгълни обективи- самото име на този вид подсказва, че те имат много голям ъгъл на снимане и обхващат възможно най-голям периметър. Те се използват предимно за снимане на пейзажи. При пейзажнатафоография е добре фокусното разстояние да е малко. Освен това трябва да знаете, че при някои модели широкоъгълни обективи изображението малко се изкривява в краищата на снимката, но това е нормално. Един от най- любимите варианти на тези обективи при професионалистите е т.нар. рибешко.

Когато избирате обектив, не бива да робувате марката. Може да намерите много по-евтини и качествени модели и то на много добри цени. Можете да се посъветвате с близък приятел, който за разлика от вас разбира повече, или пък да прочетете различни мнения в интернет форумите, където хората казват това, което наистина мислят, без никакви опити да правят реклама, което винаги си личи. Може да се консултирате и с професионален фотограф, чийто съвети ще ви бъдат наистина от полза, но със сигурност ще ви насочи към от по- горен ценови клас.

 

Подобни публикации

Виц 23

admin

Кашони – удобен начин за пренасяне

admin1

Бъдещето на товарния транспорт: Тенденции и иновации, оформящи индустрията

redactort