Обща категория

Празникът на любовта дава възможност за жест или подарък за любимия човек

bear-valentine-wine-chocoПодарък за любимия/любимата на Свети Валентин е акт на затвърждаване на връзката в празнични обстоятелства. Дори празникът да се е изтъркал заради агресивната медийна и търговска пропаганда, какво може да лиши

Докато избирате и се чудите какъв подарък за Свети Валентин да подарите на вашата любов, в този текст можете да научите неща за този празник, каквито не сте и  предполагали.

Някога църквата, за да приближи християнството до народното съзнание – няма значение дали на Балканите или в Италия, или в Англия – е прибягвало до схемата, в която напасва християнско честване върху стара езическа традиция.

Някога в средата на февруари, в Римската империя, а и по назад, се практикувал ритуал в чест на божеството на плодородието Луперк. Група мъже и жени, които почитали божеството се събирали заедно, а имената им били слагани в урни. Като на томбола, имената им били изтегляни на случаен признак, от малко момче. Избраните двойки имали задачата да живеят една година заедно, докато осъществят акта на зачеване. Така всяка година ритуалът се подновявал с нови двойки.

Самият св.Валентин едва ли някога е предполагал, че името му  повече от 1700 години след края на живота си ще бъде свързвано с празник на любовта и подаръци за Свети Валентин. Той е бил християнски проповедник в едно градче в сърцето на Римската империя, но заради няколко случаи от житието си, съвременната търговска камара на любовта е решила, неговото име да заеме мястото на патрон на този древен празник.

Ако ви е станало интересно, какво точно е извършил св.Валентин, за да заслужи това място в съвременния живот, може да се поинтересувате, но не забравяйте, ако вашият любим или вашата любима имат нуждата да бъдат почетени на този ден, направете им жест или подарък за Свети Валентин.

Източник: http://unikati.bg/

 

Подобни публикации

Призванието сватбен фотограф

desito

Какви видове косачки за трева съществуват?

gri123

Как да бъде отменено закъсняло плащане по заем

admin