Бизнес Финанси

Печатът – задължителен или не, при регистрация на фирма. Важни напътствия.

Всеки знае, че юридическо лице се нуждае от печат, за да извършва бизнес. Необходим ли е той при самата регистрация на фирма? Дали индивидуален предприемач се нуждае от такъв?

Преди да започнете собствено производство, мнозина се чудят дали е необходим печат. Разгледайте този популярен въпрос по-задълбочено.

В съответствие със законите това дали да бъде с или без печат, зависи до голяма степен от естеството на дейности. Например, ако индивидуален предприемач е собственик на магазин, експертите силно препоръчват да имат печат, тъй като отпечатването на фактурите често е предпоставка за сътрудничество с търговци на едро.

Отговорът на въпроса дали предприемачът трябва да има печат е също очевиден, ако той трябва да открие сметка в банката в хода на своята дейност. Много хора не знаят дали е необходим печат за индивидуалните предприемачи за откриване на разплащателна сметка.

Добре е да се знае, че отсъствието на такъв може да доведе до усложнения по време на изпълнението на паричните транзакции. Ако бизнесменът предоставя услуги на обществеността във вътрешната сфера и в същото време издава документи, договори и пр., то задължително трябва да има печат.

Предимства и недостатъци на печат

Имайки предвид възможностите и решаването дали е задължен печатът, не трябва да забравяме, че присъствието му ще определи редица безспорни предимства.

Сред важните въпроси са:

Защита срещу фалшифициране на важни документи (изработването на прост подпис е много по-лесно от личен печат).

Положителен образ (липсата на печат, върху договора е много изненадващо за много клиенти).

Възможността за откриване на разплащателна сметка.

Възможността за финансови транзакции без използване на касово оборудване.

Разбира се както във всяко нещо, така и тук на лице са и някои отрицателни точки:

Финансовите разходи, свързани с придобиването на печат.

Необходимостта от постоянно използване на печата, дори в случаите, когато това би могло да се избегне.

Веднъж започнато, подпечатването на документи, налага постоянното му използване. И накрая, отбелязваме, че информацията за това дали печатането се изисква или не в съответствие добре е да се консултирате с експертите: https://goldenvision.bg. Така ще изберете на базата анализа на тези предимства и недостатъци, както и това, което предполага издаване на печат при регистрация на фирма.

Подобни публикации

Изисквания за кредит от банка

admin

Как да изчистите кредитното си досие?

admin

Някои изгодни оферти за рефинансиране на потребителски и бърз кредит

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .