История Култура Любопитно Мистерии

Откриха тялото на Александър Велики! Дали е вярно?

Откриха ли тялото на Александър Велики

Учени в Египет откриха древен саркофаг, за който се смяташе, че може да е на Александър Велики, съобщи The Telegraph.
Находката е на над 2000 години. Интересното е, че е запазена изключително добре, защото  до нея не се е докосвала никаква човешка ръка.

Имаше съмнение, че това може да е мястото, където са поставени останките на великия гръцки владетел. В крайна сметка в него бяха открити телата на три мумии, които принадлежат на един род.

20-тонният саркофаг е открита на дълбочина 4 метра. Работници по невнимание откриват този около 2000-годишен саркофаг по време на строителството на жилищна сграда. Той е най-големият саркофаг, намиран в Александрия, което предизвика редица спекулации и теории в местни и международни медии.
Много вероятно гробницата да е принадлежала на много важен владетел точно от периода на Птолемеите.
Малкоото, което се знае, че останките на Александър Велики са били съхранявани в Александрия. Те известно време били изложени публично, като години наред велики владетели са се покланяли пред тях.
В крайна сметка в един момент от историята саркофагът с тялото просто изчезва. И до днес учени се опитват да го открият.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Гибелта на Александър Македонски , Александър Македонски  образование, Александър Македонски  велик пълководец на древния свят, Александър Македонски  как е изглеждал, Александър Македонски националност, останките на Александър Велики.

Подобни публикации

Защо да заложите на охранителни щори за своя бизнес?

adminche

Спиращи дъха кадри от ядрена катастрофа в Япония

admin

ПРЕЗЕНТАЦИИ “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“

admin1