Любопитно Свят

“Няма Бог, няма живот след смъртта”, твърди Стивън Хокинг

"Няма Бог и не след смъртта" Хокинг завършва в последната книга“Няма Бог, няма живот след смъртта”, твърди Стивън Хокинг в последната му книга!

Бог не съществува, но съществуват извънземни форми на живот и пътуванията във времето са възможни, казва Стивън Хокинг в книга, която е написал преди смъртта си.

“Никой не е създал Вселената и никой не контролира съдбата ни. Това ме води до дълбок размисъл: вероятно няма рай и задгробен живот. Мисля, че вярата в отвъдния живот е просто желание. “- Стивън Хокинг (Кратки отговори на големите въпроси).

Теоретичният британски физик казва още в книгата си: “Няма Бог. Никой не ръководи вселената.”

“Векове наред се смяташе, че хората с увреждания като мен живеят под проклятие, което е било причинено от Бога. Предпочитам да мисля, че всичко може да бъде обяснено по друг начин от законите на природата”.

76-годишният професор в университета в Кеймбридж страда от мускулна загуба на амиотрофична латерална склероза (ALS), която го е принудила да използва инвалидна количка и не е бил в състояние да комуникира без помощта на специална машина през по-голямата част от живота си.

Той умира дълго след лекарската си диагноза, с която е диагностициран на 21 години. Когато умира книгата му все още е непълна и това налага да бъде завършена от колегите и семейството му, които използват личните му архиви.

Публикуван от издателството Bantam Books, той отговаря на въпросите, които често му се поставят през целия му живот. По въпроса за извънземните форми на живот той пише: “Има форми на интелигентен живот там някъде във вселената. Трябва да внимаваме с отговора, докато не се развием малко повече”.

Резултат от снимката за биографията

Той допуска пътуванията във времето и телепортацията.

“Пътуването назад във времето не може да бъде изключено според настоящото ни разбиране”, казва той, добавяйки: “През следващите сто години ще можем да пътуваме до всяка точка на Слънчевата система”.

И все пак, бъдещето на науката и образованието го карат да изпитва голяма загриженост, особено след политическите промени, които през последните години разтърсват Запада.

“С Брексит и Тръмп, които сега упражняват нови сили по отношение на имиграцията и развитието на образованието, ние сме свидетели на глобален бунт срещу експертите и това включва учените”, казва той.

“Какво предстои за тези, които са млади сега? Мога да кажа с увереност, че тяхното бъдеще ще зависи повече от науката и технологиите, отколкото всяко предишно поколение.”

При формирането на бъдещето той съветва младите си читатели в последната глава на книгата: “Не забравяйте да гледате към звездите, а не към краката си”.

Подобни публикации

Ролята на професионално създадения уеб сайт

admin

Най-дръзките и смели обири в историята

admin

Как да се насладим максимално на наргилето всеки път?

gri123