За Дома

На колко години да подменяме мебелите

Мебели от Монема

Интериорните решения за дома не винаги са в крак с последните модни тенденции. Ако имахме възможността и желанието да обновяваме мебелировката ежегодно, може би щяхме да следваме последните дизайнерски въжделения. Но уви, действителността леко се разминава с намеренията ни.

Обзавеждането на един дом макар и трудна задача винаги е изключително приятно занимание. А с помощта на всички модерни и удобни мебели можем да постигнем мечтаното усещане – едно пълноценно и приятно изживяване за сетивата.

Обзавеждането винаги има за цел да постигне онова интериорно излъчване, което ни кара да се чувстваме у дома. Комфортът и функционалността обаче са първите критерии, с които трябва да съобразим първоначалния си импулс.

Точното количество

Да няма достатъчно място за сядане и почивка за всички членове на фамилията не е опция. Претрупаната обстановка, която възпрепятства свободното движение – също.

Как тогава да постигнем баланс?

Тук е мястото да изтъкнем многофункционалните мебели. Когато имат повече от едно предназначение, те са в състояние да покрият горепосочените условия.

От какво имате нужда

Вие прекрасно познавате навиците и предпочитанията на всички членове на семейството. По тази причина трябва да съобразите обзавеждането, така че да задоволява потребностите ви.

Кухненският плот често пъти може да замести просторната трапезария, ако нямате място за такава. Разтегателният ъглов диван би могъл да предложи допълнително място за сън, ако не разполагате със спалня за гости. Килерът идеално се вписва в деловите ангажименти, ако го превърнете в работно и творческо кътче, без да нарушавате останалото пространство.

Детската стая, при наличието на повече малчугани, идеално ще приветства двуетажни легла с раздвижена конструкция, съчетаваща в себе си бюро и гардероб. Все пак те най-много от всички имат нужда от терен за игра.

Допълнителни етажерки и скрити чекмеджета навсякъде в дома са опция, която предоставя незаменима помощ за въдворяването на реда. Колкото по–малко вещи са изложени на показ и се търкалят наоколо, с толкова по–широко пространство ще разполагате.

Не е правило да обновявате мебелировката на всеки няколко години, но когато тя не предлага това от което имате нужда, замислете се. Всичко счупено, изхабено и прекалено малко няма право на присъствие. Безразборното съчетаване на различен стил мебели също не е решение, освен ако темата за визията на дома ви е тотално незначима.

Съвременните тенденции се създават в духа на практичните форми, нежните тонове и изчистения дизайн. Няма да ви е никак трудно да подберете и съчетаете това, от което се нуждаете, бидейки сигурни, че следващия сезон безпогрешно може да допълните липсите в интериора.

Настройте своето вдъхновение с новите мебелни предложения за безупречен дом на Monema.bg.

Подобни публикации

Обзавеждане по поръчка – единствен вариант за уникален интериор

admin

Вашият нов пасивен дом: Какви възможности и предимства може да ви осигури

king content

Колко струват услугите изхвърляне на мебели София

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .