Любопитно Мистерии Развлечения

На какво е символ червената гривна?

chervena-grivna-roza-525x538Дали поверията, свързани с гривната с червен наниз са просто мит или във вярванията на древните източни култури са скрити дълбоки тайни? Или пък, човечеството разполага с достатъчно причини, тласкащи хората от целия свят, които принадлежат към различни социални слоеве и сфери на живота, да красят китките си с този червен наниз под формата на гривна?! В тази публикация ще направим ретроспективен поглед към различните древни култури, за да разберем сакралния смисъл на това древно бижу.Този вид гривна се смята, че може да направи чудеса в сферите на живота, любовта, просперитета и др.

Китайските традиции отстояват червения наниз като „наниз на съдбата“, който макар и невидим за невъоръжено око, има потенциала да свързва две лица от върховната власт на любовта и взаимното доверие.

Според индуизма, гривната от червен наниз е свещена и се използва в много от религиозните церемонии. Тя е свързана с дясната китка на мъжа и лявата китка жената, за да им пожелая късмет и да почетат благословиите си към тях.

Според Кабала се смята, че ако един червен наниз се носи от цялото семейство, тя е като символична духовна благословия за всеки, който ще издържи в продължение на поколения! Тя ще направи членовете на семейството по-добри и ще им помага да се подкрепят едни други в нужда.

Това са някои от вярванията по отношение на гривната с червен наниз. Въпреки, червената гривна е известна с това, че може да дари щастие на човека, все пак, това е само едно вярване, религиозен мит, който се предава от поколения. Няма нищо конкретно, което да докаже, дали тя всъщност прави това, което означават религиозните вярвания. И все пак, тъй като религията е нещо, за да се повярва в и не разчленени, всеки може да носи червена гривна, за да разбере какво ще му донесе, независимо дали тя наистина работи добре или не!

 

Подобни публикации

За какво се използват флумастерите?

gri123

Удивителни играчки

admin

“Човекът – алтернативни форми на съществуване” Финален пърформанс по Програма Творческо развитие на НФК

admin1