Любопитно Развлечения

Най-честите грешки при избора на детски играчки

В крайна сметка се оказва, че купуването на детски играчки не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Когато избират забавления за дете, родителите трябва ясно да са наясно какво ще се прави с него. Психолозите са определили три групи играчки, които са особено полезни:

  • Играчки за развитие на двигателните умения и интелектуални способности – в това число влизат разнообразни опции като кубчета, пирамиди, трансформатори, конструктори, пъзели и други.
  • Играчки, насочени към осъзнаване нормите на общуване с хората и правилното поведение в обществото – тук са включени всички меки играчки (мечки, кучета), кукли с техните къщи и друг прилежащ антураж, коли и влакове, пожарникарски и фризьорски комплекти, магазини и лекарски практики.
  • Играчки, насочени към укрепване на физиката на детето. Играчките от тази група напомнят повече на спортно оборудване – въжета за скачане, различни топки, обръчи и други.

За детето до три години играчките от първата група са най-важни, а ролевите игри от втората група са от съществено значение за петгодишните деца. Въпреки това, за хармонично развитие, децата трябва да имат играчки от всяка една група, независимо от възрастта си.

Ето и най-големите грешки, които родителите допускат при избора на детски играчки:

  • Купуване на гигантски плюшени животни. Предмети, които детето не може да вземе в ръцете си, не са играчки, а по-скоро част от интериора или подходящ подарък за възрастен човек.
  • Купуване на подобни играчки. Съвременните детски стаи са като склад за детски играчки. А детето играе само с една-две от тях.
  • Неглижиране на мерките за безопасност. Токсичните материали и разхлабените дребни части са само част от опасностите, които могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. По-добре е да отидете в специализиран магазин, където продавачите могат да предоставят сертификати за качество и да предложат огромен избор от играчки за момчета и момичета, отколкото да купувате стоки със съмнително качество от съмнителни продавачи.

Източник: АЛИЕКСПРЕС БГ

 

 

 

Подобни публикации

Леонардо да Винчи е могъл да вижда в други измерения

admin

Кой е в пробната в магазина?

admin

Египетски милиярдер иска да купи гръцки острови за бежанците

admin