Полезно

Навеси от поликарбонат

Бързите темпове на развитие на пазара за строителни материали и новите материали дадоха тласък на развитие на такива архитектурни елементи като навеси от поликарбонат.

В главите на хората от миналото се е запазил образа на бетонната плоча, надвиснала над входа.
Съвременните навеси и козирки, изработени от поликарбонат, напълно разрушават този стереотип.

Лека, дълготрайна, красива, светла, прозрачна конструкция – ето така може да се опишат съвременните навеси от поликарбонат. Освен чисто практичната функция навесите са вече и самостоятелни архитектурни елементи, обособени като самостоятелни стоки – така както прозорци, врати, стълбища.

Модерната къща трудно може да се представи без използването на поликарбонат както за навеси, така и за сенници и козирки. В голямо число проекти архитектите се стремят да използват прозрачния поликарбонат за навеси така, че да подчертаят индивидуалността на строежа, да му предадат лекота и съвременен вид. Но даже в класическия архитектурен стил навеса няма да изглежда като чужд елемент.

Открити басейни, уютни беседки, паркинг за автомобили, автобусни спирки – всички тези изглеждат добре, направени от поликарбонат, а са и много практични.

Голямата цветова гама, трайността, лекотата, правят конструкциите от поликарбонат незаменими в строителството. Поликарбонатът, както и стъклото, притежава добра прозрачност и това го прави все повече приложим като покривен материал в съвременните навеси. Той дава възможност с малко разходи да се извършват различни дейности по устройването на вашия двор.

За сравнение – поликарбонат има тегло 0.8 кг/ куб. м., а стъклото – 9,4 кг / куб. м., при практически еднаква прозрачност – 82 – 88 % за поликарбонат и 84 – 87 % за стъклото.

Не е трудно да се направи сметката колко по-евтини са конструкциите от поликарбонат. Освен това стъклото не се поддава на извивки и има практически пълна липса на издръжливост на удар.

Това не позволява изработка на конструкции, които могат да бъдат постигнати с поликарбонат, в това число и навеси от поликарбонат.

Навесите от поликарбонат са с приемлива цена и дълъг срок на експлоатация.

От поликарбонат много често се правят конструкции с всякакви форми и всякаква сложност. Освен навеси от поликарбонат започнаха да се изграждат и огради.

Навесите намират приложение не само в частните домове. Подобни прозрачни конструкции се използват навсякъде – търговия, промишленост и комуналните услуги.

Подобни публикации

6 правила на дългата рокля

admin

10-те най-секси професии за мъже според повечето жени

admin

Как да научите детето винаги да вярва, че ще успее?

admin