Полезно

Мултифункционално стъкло – стъклото на бъдещето

Всеки ден от различни реклами по телевизията чуваме, че технологиите не стоят на едно място. Пазарът е наситен с всякакви видове иновации, предназначение  да улеснят нашето ежедневие. Така че възниква рационалният въпрос: “С какво новото е по-добро от старото?”

Какво е мултифункционално стъкло?

Нека разгледаме тази нова технология, модерното строителство при модерното строителство, наречена мултифункционално стъкло. Прозореца – това е основният “термостат” в апартамента. Чрез отваряне и затваряне можем да направим по-хладно и по-топло. Топлинните свойства на прозореца започват да се развиват с появата на енергоспестяващите стъкла. Те са здраво стъпили на пазара и са обичани от клиентите, заради ниската им цена. Вече имаме, обаче, многофункционално стъкло, чиито ползи все още не са добре познати. За един стъклопакет може да се каже, че контролира климата. Действителност това стъкло има високи противотоплинни и противослънчеви характеристики. По този начин е идеално, за да имаме повече светлина – не се налага затъмняване.

Този ефект се постига чрез нанасяне на специален прах от сребро и други метали, с които се създава фин филтър. Това намалява проникването на слънчева светлина в къщата и загубата на топлина през зимата.

Какви предимства има пред обикновеното стъкло?

На първо място е отличната защита от силното слънце през лятото, което е особено важно за къщи или апартаменти с изглед към слънцето. Ефективността на такова стъкло се забелязва веднага, тъй като е доказано че за охлаждането на въздуха в апартамента са нужни два пъти повече енергия, отколкото за отоплението му.

На второ място – може да ни спести много енергия за отопление през зимата. Това стъкло отразява топлината от отоплителните уреди обратно в стаята и не я пуска навън.

На трето място – през тези прозорци преминава цялата светлина, без затъмняване на стаята.

Четвърто – отвън има огледален ефект, получен, благодарение на специалното покритие. Това дава на тези прозорци и изтънчен вид.

 

IMPRESS DESIGN

Подобни публикации

Kак да разпознаете хомеопатът професионалист?

desito

Професионалният автоключар Пловдив може да съдейства адекватно за всеки вид превозно средство

admin