Полезно Развлечения

Колекция на монети – начин за инвестиция

Събирането на монети е една от нестандартните, в същото време стабилна форма за инвестиция. Колекционирането им, както и многото други антикварни предмети, гарантират стабилен и висок доход в бъдеще.

Световната икономика непрекъснато се разклаща от кризи, но на колекциите не им пада цената и не губят своите ценности.

При правилен подход, инвестициите в паричните знаци могат да донесат голяма печалба, отколкото съхранените на депозит пари, процентът на който едва – едва може да покрие инфлацията.

Да се започне събирането на колекция е лесно, но трябва да знаете, че ако разчитате да получите печалба в обозримо бъдеще (до 5 години), е необходимо да се съсредоточите на старите монети.

Успешното колекциониране има две основни особености. Първо, закупуването на стари парични знаци е доста скъпо, за това този вид инвестиция предполага наличие на съществена сума пари още в началния етап. При това, величината на печалбата директно зависи от размера на инвестицията.

Трябва да се знае, че най-голяма ценност притежават старите и редки екземпляри, добре запазени. За това с инвестиционна цел трябва да се насочите именно към това. Да се намерят и закупят такива екземпляри не е никак лесно.

Второ – необходимо е да разбирате от ценните екземпляри, за да не попаднете на фалшификати, а така също да спазвате правилата на съхранение и обръщението им.

Ако сте решили да инвестирате в колекция на монети, необходимо е да спазвате няколко правила:

1. Най-целесъобразно от гледна точка на инвестицията е закупуването на редки и ценни екземпляри, отколкото евтини.
2. Срокът, за който може да получите някаква печалба е най-малко две години.
3. По възможност закупувайте монети в добро състояние. Стойността им може да се различава няколко пъти, в зависимост от това в какво състояние са.
4. Проверявайте сертификата за автентичност на екземпляра.
5. Изучете условията за съхраняване и грижите за тази колекция. Те не са сложни, но ако вие не ги спазвате, може да изгубите пари като намалите в пъти стойността на колекцията.
6. Постъпвайте като професионален колекционер – старайте се да съберете пълната колекция по каквато и да е тема. Колекцията като цяло ще струва малко по-скъпо отколкото екземплярите, събрани поотделно.

Колкото по-висока е цената на монетите, толкова вероятността да се сблъскате с фалшификат е по-голяма. Започнете с покупката на не толкова скъпи екземпляри. Като натрупате някакъв опит, ще можете адекватно да оцените риска.

Подобни публикации

Качества на интериорните врати

admin

Качественият сън гарантира здравето

redactort

16 идеи за модерна баня

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .