Полезно

Кога е най-добре да се бръснем: преди или след вземането на душ?

Бръсненето, нещо наглед толкова обикновено, има своя ритуална страна. Защото усвояването му е гаранцията за превръщането на момчето в мъж. От друга страна, загърбването на този ритуал и превръщането на бръсненето в роботизиран процес, има лоши последствия: чувството е ужасно и монотонно, а и изглеждате все по-зле. За да не се случи това, информирайте се и задавайте въпроси, особено ако нещо не е наред след всяко бръснене.

Понеже съвременният начин на живот е създал такава рутина, много мъже се бръснат преди да влязат под душа или след като излязат от него. Така естествено идва въпросът, кога е по-добре да се бръснем, преди или след душа? Отговорът, както винаги не е еднозначен. При все, че е добре да сте винаги около душа когато се бръснете, защото имате нужда от влажна, мокра и топла среда като предпоставка, за да бъдете кожата ви в най-доброто си състояние за бръснене. Кожата има свои собствени нужди, които ако не изпълните, нещата може да се объркат. Така че преди да вкарате вашата любима класическа самобръсначка в играта, използвайте следващите редове, за да научите повече относно един специфичен въпрос.

Затова преди или след душа, подготовката за бръсненето изисква, няколко дейности, които са задължителни. Тук не става дума за това какви продукти за бръснене ползвате, а за дейности, които ще подготвят качественото изпълнение. Две неща имат най-голямо значение при подготовката на лицето, косата и кожата за бръснене: омекотени косми и отворени пори.

Когато избирате да се бръснете преди да вземете душ, трябва да направите следното:

  • Измийте лицето си, така че да премахнете всякакви излишни субстанции, които може да са останали върху кожата, така че да предотвратите излишно замърсяване
  • Накиснете лицето си – буквално. Това става с мокра кърпа натопена в топла вода. Нанасяйте с кърпата в продължение на три минути тази топла влага, за да повдигнете космите от кожата. Омекотяването на фоликулите ще доведе до по-лесно и гладко бръснене.
  • Идва време да включите вашата класическа самобръсначка в играта. Кожата сега е достатъчно топла и отворена за качествено бръснене.

Когато избирате да се бръснете след като сте взели душ, трябва да внимавате за някои специфики.  Понеже кожата вече ще бъде подготвена за бръснене, може да ви разсее и прекалената мекота да се отрази на качеството на бръсненето. За да не се нанесат така неприятните порязвания или щети по кожата, ето и задължителните неща:

  • Бъдете бързи! Докато сте под водата кожата е готова за бръснене, когато обаче се забавите прекалено много, може да се наложи наново да навлажнявате кожата.
  • Изключете душа и се насочете към предварително подготвената „масичка” с продуктите; кремът за бръснене, вашата класическа самобръсначка, одеколонът и каквото още там използвате като продукти. Систематичният подход е много ефективен, защото не губите време.
  • Не забравяйте, че бръсненето доставя нова доза субстанции върху кожата, затова независимо колко добре сте се изкъпали, почистването на лицето отново след самото бръснене е задължително.

Подобни публикации

Натурална козметика за кожа

admin

Какво представлява еквивалентно ниво на шум? Полезна информация

admin