Свят

Китай отглежда 6 милиарда хлебарки годишно

Китай отглежда хлебарки в индустриален мащаб. Всяка ферма за хлебарки е с размерите на две футболни игрища. И сега, навярно ще се запитате, на кого са необходими хлебарки и защо, особено в такива количества?

Източник: preventa.bg.

Множеството хлебарки се смятат за отвратителни насекоми, но те се оказват добър бизнес за китайската фармацевтична индустрия. В страната е широко разпространено убеждението, че хлебарките са полезни за здравето.

Пържени хлебарки в Китай и други азиатски страни се ядат от векове, но сега тези насекоми се отглеждат в специални гигантски ферми.

В югозападния град Сичан, фармацевтична компания отглежда шест милиарда хлебарки годишно.

Изкуствен интелект t

Хлебарки се отглеждат в сграда, която представлява две футболни игрища, пише South China Morning Post. Вътре в нея, има рафтове, съдържащи кювети с храна и вода. Сградата е топла, влажна и тъмна. Хлебарките не само се ядат, но и често се използват в китайската медицина. Вътре в сградата хлебарки се радват на пълна свобода и могат да тичат, където пожелаят и да се размножават. Така самата сграда е почти херметически затворена и достъпът до нея за хора е строго ограничен.

Хлебарки от тази ферма никога няма да видят дневна светлина. На това място е инсталирана система за изкуствен интелект, която непрекъснато измерва показатели за над 80 параметъра – от температура и влажност до наличието на генетични мутации в самите хлебарки и как тези мутации влияят, върху растежа и развитието на конкретни индивиди.

Целта на тези измервания е да се гарантира, че хлебарките се възпроизвеждат възможно най-бързо.

Медицина

Когато хлебарките достигнат „зрялост“, те се хващат, смилат се, преработват се и се правят на тинктура, която се използва в традиционната китайска медицина.

От тези насекоми се прави “чудодейно лекарство”. Тинктурата мирише на риба, сладка е и се нарича “канфуфузин”. Твърди се, че помага при лечението на гастроентерит, стомашни язви и белодробни заболявания.

Това е просто чудодейно лекарство. То лекува различни заболявания и го прави по-бързо от други лекарства.

Алтернатива

„Населението на Китай застарява“, казва професор Лиу.”Опитваме се да разработим нови лекарства за възрастни хора, които да са по-евтини от западните.” Експертите предупреждават за възможни катастрофални последици, ако хлебарките успеят да избягат от фермата. Въпреки, че китайското правителство подкрепя идеята за създаване на ферми за хлебарки и факта, че тинктурата от хлебарки често се използват в болници, не всеки смята, това за  най-правилно.

“Това не е чудодейно лекарство, не може магически да излекува хората.”- каза изследовател от Китайската медицинска академия в Пекин, който пожелал да остане анонимен.

Други експерти предупреждават, че концентрацията на толкова голям брой насекоми на едно място е просто опасна.

“Ще бъде катастрофа, ако милиарди хлебарки изведнъж се окажат на свобода, независимо дали по погрешка или от земетресение.” – За това предупреждава професор Жу Чаодун от Китайската академия на науките.

За професионално почистване на жилища, чрез пръскане за хлебарки, търсете на посочения за връзка адрес.

Подобни публикации

Виждали ли сте мега цунами? Гледайте задължително!

admin

Странни хора с невероятни умения

admin

Силата на природните стихии! Непременно вижте това ужасно унищожение!

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .