Бизнес Полезно Финанси

Капаните на кредитните карти. Бъдете внимателни!

Кредитна карта

Една често използвана услуга в наши дни е кредитната карта. Няма човек, който да не е чул за нея, постоянно гледаме по филмите как хората теглят пари от кредитната си карта и нейната функция навлиза в пълна сила и в нашата страна. Почти не остана фамилия, в която да няма поне една такава карта. От друга страна не са малко хора, които питат каква е разликата между дебитна и кредитна карта.

Разликата е толкова огромна, че няма прилика. В дебитната карта човек държи личните си пари, с които може да разполага, докато в кредитната парите са на банката и веднъж изтеглени, те трябва да се върнат. Естествено тя включва и процент лихва, който не съществува при дебитната карта. Накрая на годината има и сума за поддръжка на сметката, която за много хора не е  никак малка.

Факт е, че ако имате добра финансова култура може да използвате кредитната карта разумно и да ви бъде от полза. Най-малкото случват се непредвидени смешни разходи. Какво ще направите, ако нямате достатъчно спестявания и човек, от който да вземете? Вместо да ходите по банкови и небанкови институции да кандидатствате за дългосрочен кредит, на помощ ви идва именно тази карта. Всъщност идеята ѝ е точно като тази на дългосрочния кредит, със същите задължения.

В много случаи веднъж изтеглили тази сума, вие имате определен времеви период, в който да я върнете без да ви се начисляват лихви. Това могат да са няколко дни или месец. Няма как да отречем, че офертата е изгодна. Закъснеете ли с този период обаче лихви започват да се начисляват и сумата се оскъпява. С други думи казано ще изтеглите 100лв, но ще върнете повече.

Препоръката ни е да не използвате кредитна карта за глупости и да не се връзвате лесно на маркетинговите стратегии на банките, които са по-известни като „най-ниска месечна вноска”. Купувате си например един телефон и го изплащате с най-ниската месечна вноска като си въобразявате, че сте надхитрили системата. Да, ама не. При всички случаи, независимо каква е вноската, оскъпяване има и то за дълъг период от време , с който вие сте се вързали.

 

 

ВИЖТЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ КРЕДИТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТУК :

Подобни публикации

Репутация в интернет пространството

desito

Идеи за реновиране на банята: Огледала

redactort

5 типа ризи, които всеки мъж трябва да притежава

admin