Любопитно

Как да сменим износените капачета на високите токчета

Всички дамски сандали с ток са направени за ходене, но любимите ти се износват бързо. Високите токчета са моден продукт, но всяка стъпка скъсява живота на капачетата им. Разбира се, можете да занесете вашите дамски сандали с ток на обущар, но спестете си време и пари като смените износените капачета сами. Процесът е сравнително прост и подновява любимия ви чифт сандали, така че можете да ходите с тях още доста време.

Всеки чифт обувки се продава в магазина с резервен комплект капачета за смяна. Ако сте ги прибрали предвидливо, можете да използвате тях. Ако не, ще трябва да посетите специализиран магазин и да си вземете подходящия размер.

С помощта на здрави клещи отстранете старите капачета на токчетата чрез леко усукване и извиване, докато старите капачета на тока не изскочат.

Минете през тока с шкурка, ако е неравномерен или има остатъци от лепило или друг материал, трябва да се заглади. След като старият капак излезе, подравнете формата на новия връх с дупката на обувката.

Използвайте чук, за да набиете новия накрайник, като използвате бързо действие. След като върхът е напълно вкаран, повторете процеса с друга обувка.

Инструменти, които ще ви трябват:

  • клещи
  • Чифт капачета за ток
  • Чук
  • Шкурка (по избор)
  • Маскираща лента (по избор)
  • Боя за покриване на повредата на петата (по избор)

Скрийте всички видими признаци на износване, след като отстраните стария капак на тока като нанесете подходяща боя, която съвпада с цвета на обувката към долната част на токчетата, преди да поставите капачето.

Оригиналното капаче на тока може да бъде твърде трудно за отстраняване. Може да се наложи да се завъртите, да се обърнете или да опитате други начини, за да го извадите. Ако това не помогне, изрежете около 1 мм от тока с нож, така че да покажете по-голяма част от щифта.

Ако това ви изглежда прекалено сложно, идете при кварталния обущар.

Разгледайте колекцията от дамски сандали на ток от Бутик Арена: https://www.iarena.bg/collections/sandali-na-tok

Подобни публикации

Топ 10 шеги с клоуни, които се провалят! Няма да повярвате какъв обрат! (ВИДЕО)

admin

Колко трябва да е луд човек, за да влезе в клетката на лъва???

admin

4 признака, по които да разберете, че сте срещнали правилния човек

admin