Любопитно Обща категория Полезно Развлечения

Как да развиете интуицията си?

Всичко започва с мисълта. Всяко действие и всяка дума се създават преди всичко в човешкото въображение. Способността да виждаме нещата, преди да ги преживеем – това ни позволява да следваме мъсилта и да  постигнем това, което искаме. Най-просто казано, колкото по-ясно си представяме какъв вид бъдеще искаме, толкова по-големи са шансовете, че това бъдеще ще стан реалност.
Мозъкът не вижда разликата между действителното и въображаемото действие. Има проучвания, които потвърждават, че когато човек мисли за действие (дори ако тялото е напълно в покой), то активира нервните пътища в мозъка ви, сякаш наистина се случва.
Много успешни хора използват силата на телепатията. Олимпийските шампиони, например, представят подробно усещанията, които имат при получаване на медал.
Силата на телепатията може да се развива. Ето пет стъпки, които трябва да направите, за да станете професионалист в тази област. Съвет: не изпълнявайте второто упражнение, докато не постигнете осезаем успех в първото.
Първо упражнение
Намерете снимка и я анализирайте за известно време. Помнете колкото е възможно повече подробности. След това затворете очи и се опитайте да го възстановите с паметта си. Всички детайли като цвят, форма, усещане, смисъл, лунички по лицето и т.н. са от значение. Отворете очите си и  сравнете вашата визуализация с изображенито на снимката. Правете това упражнение, докато възстановите напълно снимката. Между другото, тази техника се нарича “Aivazovsky” метод.
Второ упражнение
Започнете с триизмерния режим. Вземете малък предмет. Например, писалка или ключове. Анализирайте всички детайли и ги запомнете без да бързате.
Сега затворете очите си и си представете подробно този обект. Завъртете го във въображението си, погледнете го от различни ъгли. Поставете този обект на въображаема маса, хвърлете го на пода и си представете как ще се държи. Вкусете го. Разбира се, всичко това трябва да се случи само във вашето въображение.
 
Трето упражнение
Това упражнение допълва първото. По това време погледнете истинския обект и след това го извадете от погледа, но не затваряйте очите си. С отворени очи си представете следното нещо. Представете си го толкова ясно, колкото го виждате. Направете същото като в последното упражнение – го хвърлите на земята и след това го поставете го на масата.

Четвърто упражнение

След като вече сте на четвъртата стъпка, заслужавате малко забавление. Представете си, че сте на място, което ви харесва. Няма значение дали някога сте били там. Това може да бъде замък, художествена галерия, плаж, дори сцена от филм. Не мислете за местоположението, а просто усетете атмосферата с всичките си сетива – миризмата, чуйте звуците и т.н. Първо, последователно, а след това всички заедно. Дали е студено или топло? Има ли вятър или течение? Говорете с някого в сцената.

Пето упражнение
Пълно потапяне. Вие се намирате във въображаемо място. Взаимодействайте с всички неща, които са там. Вземете камък в ръката си, седнете на пейката или пък нека някой да включи музиката там. Живейте на това място за около 10 минути. Не е нужно да си представите нещо абсолютно невероятно или фантастично – нека съществуват законите на физиката. Как се чувствате?
Детайли и реалистичност
Реалистичността е най-същественият при визуализацията и по този начин се сравнява с простото сънуване. Всичко, което визуализирате, трябва да е толкова реално, че да го вярвате. Включете всичките си сетива.
Всичко това е само фантазия, защото реалността е съвсем различна. Визуализацията всъщност умее да стига много по-далеч. Вашият мозък започва да мисли, че това, което сте визуализирали, всъщност се е случило. Ако си представяхте някакъв замък, който сте видели на снимката и сърцето ви е започнало да тупти развълнувано – просто си фантазирате. Размерът на детайлите започва да създава усещане за реалистичност и вие сами започвате да вярвате, че това всъщност се случва.
Затова нека прилагаме силата на визуализацията към целите си.
  • Фокусирайте се върху позитивни неща. Често се фокусираме върху негативните неща, така че променете този подход.
  • За да притежавате нещо, трябва първо да го пожелаете. Ако искате нещо, представете си, че то вече съществува във вашия живот и се дръжте по съответния начин.
  • Бъдете упорити. Не е лесно да правите това всеки ден за дълго време. Визуализацията работи, когато се практивува дългосрочно, което означава, че има смисъл в постоянството и формирането на навици.
  • Бъдете конкретни. Много хора имат неясни цели, така че те получават малко. Представете си конкретни събития, конкретни елементи, конкретни хора и места.

Визуализацията има огромна сила, която всеки може да развие. Практикувайте ежедневно. Във всеки случай упражненията, цитирани по-горе, най-малкото ще ви позволят да развиете вашето творческо въображение и още по-добре – да подобрите когнитивните си умения, което по същество ще ви направи много по-силен и развит човек.

Подобни публикации

Най-изгодните онлайн магазини в България

admin

Има ли антиматерия?

admin

Тайните на перфектния вечерен грим

admin1