Бизнес Полезно Развлечения

Как да почистите вашия лаптоп от прах

Много хора притежаващи лаптопи не се грижат пълноценно за тях. Те искат машините им да живеят дълго, но същевременно не полагат елементарни методи за тяхното предпазване. Едното от нещата, което трябва да се прави поне през половин година е почистването на лаптопа от прах. За това ще са Ви нужни ръчни инструменти за да отворите лаптопа внимателно без да повредите някоя от частите. Закупете си набор от малки отвертки за да отворите машината. Неправилното охлаждане на самия лаптоп може да доведе до много сериозни хардуерни проблеми, които не желаете. При натрупването на голямо количество прах, вашият лаптоп може да изгори, защото вентилаторът е пълен с прах и не охлажда достатъчно дъното.

 

Какво трябва да направите

По-принцип, ако лаптопът е в гаранция Ви препоръчваме да не отваряте лаптопа сами, защото има стикери поставени от фирмата. Така те се застраховат, че при отваряне от ваша страна губите гаранцията си. Налага се да го закарате при тях, че да Ви вземат парите. Ако все пак гаранцията е изтекла, действайте смело.

 

Развийте внимателно долната част на панелка с отвертка, извадете всички елементи и свалете панела, който ви отвежда към самото дъно. Преди това задължително трябва да сте изключили лаптопа отвсякъде. Извадете батерията и след това потърсете къде има прах. За финно почистване Ви препоръчваме мини прахосмукачка с usb, която е предназначена за почистване на прах точно в такива случаи. След като се уверите, че всичко е почистено, внимателно сложете батерията, отново завийте елементите и закрепете панела обратно. Изчакайте няколко минути преди да включите вашия лаптоп отново. Може да се използва и някакъв вид спрей за почистване на частите, но това се прави само в случаи, когато сте запознати перфектно с всяка една част на вашия лаптоп.

 

 

Подобни публикации

4 старомодни правила при запознанство, които определено трябва да върнем

admin

Тиймбилдингът е част от тайната за успеха на компанията

king content

Как се танцува валс

admin