Любопитно Полезно

Как да отслабнем докато спим

Активното изгаряне на излишни килограми е възможно без тежко физическо натоварване. До това заключение достигнаха учени от Университета на Флорида в ново изследване.

Активното изгаряне на излишни килограми е възможно без тежко физическо натоварване. До това заключение достигнаха учени от Университета на Флорида в ново изследване. -0:10 Биолозите са открили, че благодарение на един сложен ензим се задейства естествен механизъм за изгаряне на мазнините в тялото, пише Британският журнал по храненето.Лек сън

Изследователите са установили, че яденето на малка порция извара, 30-60 минути преди сън води до “презареждане” на ежедневния метаболитен цикъл и възстановява мускулния тонус като след физическо натоварване, дори ако човек е водил не много активен начин на живот. Причината, поради която екипът посочва изварата като вълшебно средство за „мързеливо“ отслабване, е, че тя е главният доставчик на този протеин за организма. Сложният протеин се нарича казеин и е причината за това вълшебно нормализиране на обмяната на веществата в организма, докато спим, посочват учените от Флорида и обясняват защо. Казеинът активира и т.нар. “Режим на печката” в организма, при който тялото изразходва почти двойно повече енергия за преработка на храната, като случайно изгаря още малко подкожна мазнина. Изварата, която никога не липсва в магазините за млечни продукти, нито е много скъпа, е един от най-древните хранителни продукти, който се консумира с огромно желание от хората. В полезната извара се съдържа абсолютно всичко необходимо за човешкото тяло — аминокиселини, протеини, млечни мазнини и витамини.

Продуктът се усвоява по-бързо дори от киселото мляко и може да се яде по всяко време, без никакви ограничения в количеството. Изварата се счита за отличен диетичен продукт, който е ценен за здравето. Тя е перфектен източник на белтъчини и освен това не съдържа почти никакви мазнини, което е голям бонус за всички онези, които обичат да хапват, но внимават с килограмите. Полезната извара трябва да бъде с бял или кремав цвят, но никога със синкав оттенък. Нейният вкус не бива да накиселява, а да бъде по-скоро сладък. При положение, че се разсипва, качествената извара стои на бучки. Когато се рони, тя не се слепва. Важно е да се съхранява правилно, а именно до +8 градуса и не повече от 72 часа поставена в хладилник. Тя се прибира в стъклен съд със сложени 3 бучки захар. Огромни ползи от хапването на извара За да нормализирате нивата на холестерол в кръвта, обезателно включете извара към дневното си меню. Тя е ниско калорична, но само ако заложите на обезмаслен продукт. Ще бъде осигурено бързо усвояване на фосфора и калция от костите в необходимите пропорции

Лечебна диета с извара оказва благоприятно въздействие при хепатит, за укрепване на организма и подпомагане функциите на черния дроб. Холинът и метионинът в нея защитават от развитие на атеросклероза. Ценните минерали в състава й взимат дейно участие в сформирането на костите. Освен това те поддържат в много добро състояние нервната система.

Подобни публикации

Бързо темпо на оперативен лизинг на автомобили

admin1

Предимствата на контейнери под наем за временни нужди

admin

Има ли значение размера на телефона

desito