Любопитно Полезно

Как да направите добро първо впечатление?

safe_image (1)“Добрата новина е, че можем много бързо да преодолеем първото си впечатление, направено въз основа на външния вид”, казва професор Александър Тодоров, който преподава психология в Принстънския университет в САЩ.

“Ако имате възможност да срещнете някого, в момента, в който разполагате с положителна информация за него, ще промените начина, по който го възприемате.” Тоест човек може да остави добри впечатления, ако познава добре психологията на първата среща, дори първото впечатление, което е създал в един човек, да е отрицателно.

Използвайте вашия чар! Това е мястото, където чарът може да дойде. Оливия Фокс Кабане, изпълнителен директор и автор на “The Charisma Myth”, определя чара като способността да създаваме приятно впечатление в околните. Той описва “колко е възхитително да си взаимодействаш с някого”.

Противно на разпространените схващания, ако човек умее да се харесва на околните, това може да има своите ползи в бизнеса. Предприемачите, които имат по-добри социални умения, са по-склонни да бъдат успешни и мотивират по-добре служителите да вършат задълженията, свързани с работата.

Сузане дьо Янас, професор по мениджмънт в Сиатълския университет, казва, че междуличностните умения стават все по-важни на работното място, тъй като организациите са премахнали по-старите йерархични структури през последните години.

“Стана по-важно да има хората да имат способността да работят в екип и да взаимодействат”, казва тя.

 

Източник: vladives.bg

Подобни публикации

Как да се грижим за кожено яке

admin

Културното значение на кафето по света

gri123

Съвети за използване на рози във флорални аранжировки

redactort