Анализ Бизнес Финанси

Как да намерите най-добрата оферта за ипотечен кредит?

оферта за ипотечен кредит

Има няколко показатела, които е добре да разгледате, докато правите вашето проучване за пазара на кредити, ако възнамерявате да теглите ипотечен заем. Това са лихвата, месечната вноска, общо изплатената сума и годишния процент на разходите.Тази публикация ще даде някои полезни съвети как да вземете информирано решение и да направите правилния избор, когато искате да изтеглите ипотечен кредит.

Лихвата

Въпреки че лихвата е първото, което се вижда като размер на един заем и това, върху което заемодателите най-често акцентират, тя сама не дава цялостна картина за крайната цена на едно задължение.

Месечна вноска

Както лихавата, така и месечната вноска не може да е обективен фактор, който да бъде определящ за взимане на окончателно решение от кой кредитен продукт да се възползвате и от коя кредитна организация.

За да бъде достатъчно точно сравнението, следва всички параметри на един заем да бъдат валкулирани прецизно.

Общо изплатена сума

Този показател дава доста информация за това колко изгоден е един конкретен заем, спрямо друга оферта за финансова помощ. Като показател има своите предимства, защото е съставен не само от месечните вноски, но и от останалите разходи на месечна и годишна база, като такси, комисионни и застраховки.

Годишен процент на разходите

Годишният процент на разходите (ГПР) отчита всички съпътстващи разходи и така се получава сума, която се изразява в проценти. Според финансовите експерти ГПР най-добре може да изпълнява функцията на база при избор кое предложение е най-изгодно за един конкретен потребител иза това има конкретна обосновка.Останалите показатели могат да се използват като ориентир, но никой от тях не е така пълен и прозрачен като ГПР.

 

 

ВИЖТЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ КРЕДИТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТУК :

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

  • Най-ниска лихва за ипотечен кредит
  • Ипотечните кредити с най-ниска лихва

Подобни публикации

Спешен кредит с лошо ЦКР: Възможно ли е и как?

admin

Контрол на достъпа с помощта на биометрични системи

admin

Знанието за свободата – Алтернативата

king content