Любопитно Полезно

Какво да направите, за да вдъхвате доверие?

45504383_6109955417959_1796927541127151616_nОт първия момент, когато влизате в стаята, хората правят преценки за това дали и колко ви харесват. За щастие има начини да подобрите шансовете си да ви харесват още повече.

Повечето от нас са се сблъскали със следната ситуация в някакъв момент. Може би, ви се е случвало да попаднете в стая, пълна с непознати, но след това да напуснете с 10 нови приятели и да си уговорите за следващия ден среща за обяд, за да говорите за вашия бизнес.

Какво прави някои хора да изглеждат винаги надеждни, добри и щастливи без усилие, когато много от нас трябва да работят толкова усилено за това? Докато мнозина биха повярвали, че социалната благодат и спечелването на симпатиите на хората е нещо като форма на изкуство, добре е да се знае, че има и изненадващо количество психология зад него.

Факторите, които определят нашия успех с другите хора и впечатленията, които правим за тях, могат да започнат още преди да ги познаваме. Изследванията доказват, че хората, с които се срещаме, често правят преценки за нас, базирани изцяло на начина, по който изглеждаме. Александър Тодоров, професор по психология в Принстън, споделя, че хората могат да правят преценки за надеждността и компетентността на някого, след като видят лицето му за по-малко от една десета от секундата.

Факторите, които определят успеха ни с другите хора, и впечатленията, които правим върху тях, могат да започнат още преди да ги срещнем.

За онези ситуации, в които първото ни впечатление не е толкова добро, колкото сме се надявали, има надежда – все още можем да спечелим симпатиите на хората, за да забравят тази първоначална преценка.

 

Подобни публикации

Тракийското златно съкровище край Летница

admin

Няколко съвета за ефективен уеб сайт

admin

Картата Magic Lenorman разгадава дали вашето желание ще се сбъдне

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .