Любопитно Мистерии

Какво виждаме преди смъртта си?

Какво виждаме преди смъртта си?

36088111_185052762159202_8580603616635650048_n

Тъй като никой не се е върнал от отвъдното, най-голямата загадка винаги остава какво вижда човек, след като умре. Едни от най-разпространените предразположения са – тунел и силна светлина накрая, сияещи порти, целия си живот на забързан каданс като на кинолента…

Учен, на име Стивън Лорис от Лиеж, Белгия който управлява неврологичния отдел в Университетската болница, анкетирал 190 души, които споделят, си спомнят изживявани, които са близки до тези след настъпване на смъртта.

Според проучването, Лорис заключава, че преживяванията на анкетираните са били особено силини, богати и реални. Емоциите като цяло са положителни. Самите преживявания са богати, тъй като мозъчната активност в тези моменти е необичайна. Хората, включени в експеримента са преживяли различни видове инциденти и сърдечната им дейност е била спряна за определен период от време. Впечатление прави факта, че емоциите, за които те говорят са изключително подробни. Над 80% са изпитали особено спокойствие. Само двама човека са преживяли неприятни емоции.

Спокойните преживявания по време на смъртта се припокривали при повечето участници, което довело ученият до следния извд: „Мисля, че на първо място това е една уникална възможност да се разбере по-добре съзнанието“. Лорис приложил метода „Грейсън“, открит от психиатър, за да се отрази степента на преживяването преди смъртта и да се констатира, че всичките 190 лица, включени в опита, са били еднакво близо до смъртта. Проведен е и психологически тест, за да се потвърди, че пациентите не са имали фалшиви спомени, причинени от наркотични вещества или халюцинации. Спомените на всички паиенти си приличали по това, че били ясни. Никой не е твърдял, че спомените му са неясни, добавя Лорис.

Подобни публикации

Безплатната телевизия на живо: Достъпът до развлечение и информация за всички

adminche

На какво е символ червената гривна?

admin

Топ 10 невероятни животни, които са изчезнали! (ВИДЕО)

admin