Полезно

Защо е добре да запишем детето да плува?

Запитва ли ли сте се колко е важно правилното развитие на мускулатурата и ставите при децата? Това е основа за по-нататъшен спорт, здравословен живот и полезни спортни навици.

Несъмнено малките обичат и забавните игри във вода. Големят брой възможности за игра, както и приятното усещане, което имат децата във водата, е началото на съчетаването на полезното с приятното.Ако децата привикнат от рано с водата това ще им донесе само позитиви в развитието им след това в тийнейджърска възраст.

 

Ето и пет от основните позитиви от плуването при малките:

 

  1. Здраве

Плуването знаем развива цялото тяло по един балансиран начин. То допринася за гъвкавостта, координацията на тялото и благоприятства сърдечно-съдовата система и белите дробове.

 

  1. Безопасност

Записвайки Вашето дете на плуване от малко, Вие увеличавате неговата безопасност във водата. По този начин то развива силен инстинкт и способности. Помислете за летните лагери на море, когато вече Вашето дете ще плува уверено във водата.

 

  1. Дисциплина

Дечица, които от рано са записани на плуване или друг спорт, по-добре развиват своята дисциплина. Това става чрез на участия в различни отбори и спортни мероприятия. Това от своя страна, би им помогнало да станат по-отговорни и организирани за напред в живота и работата.

 

  1. Здрава психика

Доказано е, че плуването влияе благотворно върху психичното здраве, успокоява децата и се бори с напрежението от училище. Този приятен отдушник на напрежението дава добро отражение върху училищния живот и самочувствието на децата.

 

  1. Спорт за цял живот

Спортът от ранна детска възраст изгражда добри навици у децата за цял живот. Спортът (в частност) плуването и емоцията от него ги кара да се придържат към спортните среди до една или друга степен. Спортът от своя страна води до огромен брой здравословни ползи, като по-продължителен, качествен и щастлив живот.

Запишете детето си на плуване и така ще избегнете проблеми като нужда от отслабване на наднормено тегло и проблеми с килограмите и подвижността.

 

 

Подобни публикации

5 Ползи от Ананаса, Които Всеки Трябва Да Знае

admin

Какво представляват кредитните карти

admin

Силата на позитивното мислене

admin