Любопитно Обща категория Полезно Развлечения

Започнете да обичате вселената и живота ви ще се промени

44203299_1345767195558904_2854127182622490624_n

Ако не обичате света, няма да можете да създавате. Ако сте безразлични към красотата на дърветата, как можете да ги нарисувате? Ако сте безразлични към пеенето на птичките, как можете да пеете? Ако сте безразлични към музиката на вятъра в клоните на боровете, как можете да свирите на цигулка? Само човек, който е влюбен в живота с цялото си сърце, може да създава. Единственият начин да бъдеш религиозен човек е да бъдеш творчески човек. Ако Бог е създател, единственият начин да участвате в Неговото дело е да създадете себе си.
Започнете да обичате вселената и живота ви ще се промени. Нека любовта да стане ваше качество и оставете това качество да се прояви не само във връзка с определен човек, а с всичко в света, тъй като в края на краищата, след като се влюбите в един човек, вие по този начин изключвате останалата част от вселената. Изберете един обект на любов, с изключение на вселената, защото преди вселената да ви принадлежи и вие трябва да й принадлежите. Вселената ви е създала с любов – да не се обръщате към нея със същото означава да бъдете неблагодарни.
Почувствайте любов към слънцето, луната, звездите, дърветата, реките, планините, хората, животните и пр. – започнете да обичате по малко всичко във Вселената. Това прави човек религиозен. Когато любовта запълва цялото пространство, когато губи граници, когато нищо не може да го задържи в рамката, когато не е насочено към конкретен обект, а енасочено към целия цвят, то става молитва. Любовта става медитация започва да носи освобождение.
Колкото по-високо се възвишавте духовно в любовта, толкова по-важен става животът ви. Все повече и повече песни звучат в сърцето ви, все повече и повече стават екстатичните моменти, които преживявате. И в най-висшия израз на любовта – когато е Божествена любов – вие се превръщате в лотосов цвят, излъчващ аромат (екстаз). Тогава няма смърт, няма време, няма значение, тогава вие сте част от вечността. Тогава не може и да става дума да изпитвате страх. Ако смъртта престане да съществува, как може човек да се страхува? Тогава не може да става въпрос за безпокойство. Тогава ще има само доверие, удовлетворение и щастие.

Подобни публикации

Технологията зад най-модерните дисплеи на пазара: Samsung

redactort

Контакти и реклама

admin

Една от най-популярните шеги – маскирани хора. Трябва да видите това!

admin