Бизнес

Онлайн кандидатстването по европроекти

ПРСР
ПРСР
ПРСР

Първият електронно подаден проект за кандидатстване на средства от европейски фондове е от директора на Дирекция на информационни системи за управление на средствата от ЕС- Мария Димитрова и свидетел на това е премиерът Бойко Борисов. Той и министърът по еврофондовете Томислав Дончев първи видяха как беше получено и прието електронното предложение от органа, който управлява оперативната програма.

Електронното кандидатстване първоначално бе само за програмата „Техническа помощ”, но в последствие стана възможно и за програмите „ПРСР” и „Развитие на човешки ресурси”, и за всички седем оперативни програми, тъй като за тях имаше най- много бенефициенти. Електронното кандидатсване е задължително само по програмата „Техническа помощ”

С помощта на електронното подоване на документи могат да бъдат спасени 15 хектара гори.
Самата електронна система предполага изключително голяма дисциплина и файловете са заключени. Има много високи изисквания за сигурност, така че изчезването на лист от който и да било проект е напълно невъзможно. В момента дори приключва крайната тестова фазаза електронното отчитане.

Едно от най- големите преимущества на електронното подаване на документи е, , че бенефициентите не са зависими от работното време на администрацията и по този начин не се правят разходи за транспорт.

Подобни публикации

В какви ситуации помагат бързите кредити

admin1

Българският лекар д-р Зарев е един от най-добрите в Света по трансплантация на коса

king content

Управление на конфликти в екипа

ilia