Обща категория Полезно

Важността на дрехите за безопаснота при високите скорости

drehiЯкета

Правилата относно яката при повечето състезателни клубове и шампионати са ясни: тя е задължителна. Дори да не е задължителна там където се състезавате, трябва да стане.  При някои инциденти допълнителната тежест на каската натоварва много вратните връзки и гръбначния стълб и може да стане причина да се нараните със самата каска, както е на главата ви. Именно затова главната роля на яката е да ви пази врата и ключицата.
Използвайте единствено якe, които имат лепенка отпред, защото в противен случай могат да се изхлузят твърде лесно.

Обувки

Ако отидете на едно състезание, ще забележите, че пилотите носят всякакви видове обувки – туристически, маратонки, картинг обувки. Има причина добрите пилоти да носят такива – и тя не е във външния вид. Състезателните обувки защитават краката по-добре и ви позволяват да усещате педалите и да работите прецизно с тях. .

Правилно разположената седалка има огромно значение, защото ви е основната опора по време на пилотиране. Освен, че е важно да се чувствате удобно в машината, вие усещате много подробности от движението на карта чрез тялото си и само така може да го управлявате на границата на възможното.

 

Ръкавици

Ръкавиците имат две основни роли. Едната е да имате добро сцепление с волана без да получавате мазоли. Другата е защитата на ръцете в случай на инцидент и падане на асфалта.

Ръкавиците са може би най-важната част от екипировката заедно с каската. Тези, които са създадени специално за картинг са за предпочитане, защото ви защитават в случай на инцидент и дават сцепление, което улеснява значително работата с волана

На снимката пилотът се е настанил удобно в седалката и носи протектор за ребрата. Co Racing

Подобни публикации

Сблъсъци и контакти- Позлезни съвето за автомобилни и картинг съзтезатели

admin

Благоевград излиза на протест под надслов “Не искам да дишам сажди”

admin

Защо продажбите на матраци скочиха по време на локдауна

gri123