Обща категория

Диабет и билки при диабет

Диабетът е една от сериозните болести на нашето време. Все още се спори кои са причините за нарушената секреция на инсулин и повишеното ниво на кръвна захар, от което страдат заболелите от диабет. Според някои автори на медицински изследвания, причините са предимно наследствени, според други, диабетиците заболяват поради стрес и силни емоционални състояния. Старческият диабет се обяснява с възрастов фактор.

Съществуват доста теории, при които причината човечеството да страда от диабет е в нездравословния начин на хранене и прекомерната употреба на захар и подсладители. Действително, в по-голямата част от храните днес има големи количества захар, което не позволява болните от диабет и предразположените към това заболяване, да контролират успешно, храната която приемат.

Билки при диабет са чудесно съпътстващо лечение при установено заболяване. След консултация с лекар можете да потърсите информация за билките, които помагат при това заболяване.

Насищането на организма на пациента с билки при диабет се отразява на неговото общо физическо състояние и помага на организма да се бори с болестта.

За съжаление диабет е нелечима болест, която постепенно нанася големи поражения на сърцето, очите и мускулатурата на болните. Те изпитват все по-голяма умора, неспособност да се справят с ежедневни задължения, замъглено виждане, сухота в устата, сърцебиене, безсъние.

Билки при диабет ограничават задълбочаването на тези неразположения и помагат на болните за овладяването на нивата на кръвната захар.

Съдържащите се в билки при диабет биофлавоноидни съединения действат благоприятно при ограничаване на вредното действие на свободните радикали в организма. Те подпомагат секрецията на инсулин в кръвта, борят се с лошия холестерол, понижават кръвното налягане.

Възползвайте се от лечебните сили на билки при диабет, те може би няма да успеят да ви излекуват напълно от това заболяване, но с тяхното действие вие ще се чувствате по-бодри, ще имате повече сили, за да вършите всекидневните си задачи.

Билки при диабет могат да бъдат ваш съюзник в борбата с диабета.

Подобни публикации

Може ли да се занимавате със секс по време на бременност

admin1

Виц 21

admin

Войната за независимост и създаването на САЩ

admin