Обща категория

Още билки за хемороиди

Хемороидите са изключително неприятен здравословен проблем, който в повечето случаи завършва с оперативна намеса или друга, подобна и неприятна интервенция: едновременно болезнена и причиняваща неудобство. Затова много хора се решават да пробват по другия начин: да се излекуват с билки за хемороиди. За щастие, такива има доста и по-голяма част от тях показват ефект още през първите седмици на приема. Ето ви няколко идеи за натурално лечение на хемороиди с билки:

  1. Алое вера

Вероятно, растението е сред най-популярните билки за хемороиди и това не е случайно, защото то успокоява сърбежа и подуването изключително бързо. А ако искате двоен ефект, можете да приемате алое вера и орално, за да предоставите на организма да се пречисти по-бързо, с което да забърза и лечението.

  1. Конски кестен

Стрит на прах или под формата на екстракт или даже етерично масло, конският кестен успешно премахва хемороидните възли, като същевременно създава предпоставки и за по-бързо възстановяване от възпалителния процес: в това число и в случай на вътрешни хемороиди.

  1. Пшенични трици

В случая става въпрос за правилно здравословно хранене при наличие на хемороиди, но истината е, че с пшеничени трици можете значително да намалите негативните симптоми и странични ефекти на хемороидите. Тъй като триците успокояват червата и поддържат храносмилането в норма, те намаляват дразненията.

  1. Сок от грозде – билка за хемороиди

Прясно изцеден, той може да се пие за поддържане на нормално състояние на храносмилането, но като етерично масло свойствата му са ужасно много и подходящи за намаляване на симптомите като разширение на венозните канали, спад на подуването и дори облекчаване на сърбежа.

  1. Масло от шиа

В случай на външни хемороиди, това е най-доброто мазило, което ще ви помогне да премахнете възлите и възпалението. Не е лошо да използвате маслото и като превантивно и профилактично средство след успешно лечение и пълно възстановяване на хемороиди от по-напреднала фаза.

Подобни публикации

Технологията зад най-модерните дисплеи на пазара: Samsung

redactort

Преход между традиция и модерност

admin

Пътуването във времето вече съществува!

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .