Култура

ВТОРА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦЯ «ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА» НА СЦЕНА-ПОРТАЛ ВИА

На 02 декември 2023 Второто „Ad hoc“ издание на Международната конференция „Виртуални интерактивни изкуства“ ще се проведе на едноименната платформа “Виртуални интерактивни изкуства”.

Международната конференция е учредена от ВИА Театър и Световната организация по Пантомима (WMO).
Тя е форум за дискусии, разисквания, доклади на тема развитие на сценичните изкуства и техните публики във виртуална и хибридна среда.
Темата на второто издание е „Стрийминг на спектакъл, който се играе редовно на реална сцена – силни и слаби страни, възможности и заплахи (SWOT анализ)“

 

Организатори:

Марко Стоянович (WMO) и Велимир Велев (VIA)

Домакини: ВИА ТЕАТЪР (проф. д-р Велимир Велев) и WMO (маг. Марко Стоянович)

Модератор: магистър Марко Стоянович

Лектори: Матеуш Ковалски (Полша), Йоел Либа (Израел), Тревър Коп (Канада), проф. Велимир Велев (България), Марко Стоянович (Сърбия), Антония Велева (България), Теодор Киряков (България).

 

Концепцията за глобална виртуална интерактивна сцена е част от теоретичните разработки на проф. Велимир Велев в неговата “Теория на Интерактивното зрелище на бъдещето”.

Тя се изпълнява по проект „Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства“, осъществяван с финансовата подкрепа на „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФ “Култура”, по Договор No VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.

Подобни публикации

Как се празнува Великден?

admin

ПЪТУВАЩ ТЕАТЪР „СКРИН“ С ОГНЕНО ШОУ и КЛОУНАДА-УЪРКШОП НА СЦЕНА-ПОРТАЛ „ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА“

admin1

Сцена-Портал «Виртуални интерактивни изкуства» в подкрепа на финалистите от Международния конкурс по композиция

admin1