Факти

Висшият адвокатски съвет и САК разглеждат сигнали за оказван натиск спрямо столичен адвокат

Висшият адвокатски съвет и САК са се заели да разглеждат сигналите на столичния адвокат Христо Ничев за оказван натиск върху него и сeмейството му.

Повод за това стана безпрецедентната пресконференция в БТА – Ловеч, която на 08.11 дадоха адвокат Христо Ничев и майка му Д-р Мадлена Бояджиева, която е и кмет на община Тетевен. На нея бяха изнесени данни за поредица от поръчкови медийни публикации, в които на семейството се приписва извършването на престъпления, както и за осъществен институционален натиск.

Кметът на Тетевен и синът й заявиха, че се страхуват за сигурността си, като столичният адвокат показа документи, с които е сезирал прокуратурата, Висшият адвокатски съвет и Софийска адвокатска колегия и редица други институции за случая. В сигналите, които адвокат Христо Ничев е изпратил, са сезирани няколко чужди посолства, Европейския парламент и Европейската комисия, неправителствени организации, националния омбудсман и др. Именно по тези сигнали работят в момента Висшият адвокатски съвет и Софийска адвокатска колегия. Адвокат Ничев заяви също, че е предприел действия и срещу собствениците на въпросните медии, за да се установи авторството и поръчителите на кампанията срещу него.

Подобни публикации

Топ 10 невероятни животни, които са изчезнали! (ВИДЕО)

admin

За баса в рок музиката

admin

Най-силните мъже на 21-ви век

admin