България Обща категория

Вижте кой е българина, изобретил дигиталния часовник

Часовникът вече не е причудлив уред, който да служи само за измерване на времето. На пазара има изключително разнообразие, което може да удовлетвори всички търсения, независимо от какво са провокирани. Механизмите, формите, дизайнът са основните критерии за избор на този аксесоар. Знаете ли обаче, кой е изобретил дигиталният часовник?! Задавали ли сте си въпроса каква е националността на създателят на този тип уред?! Да, той е българин. Петър Петров или Питър Петроф, както е по- известен в цял свят, е човекът, открил дигиталния часовник .Неговото изобретение вече се използва масово по целия свят от различни световноизвестни дизайнери.

Петър Петров е осъден на смърт от българската държава. Той напуска България през 1944г. и повече никога не се завръща в родината си, която преследва и осъжда родителите му заради политическите им убеждения. Завършва инженерното си образование в Германия и основова собствена компания, която създава ред световноизвестни изобретения. Преди да се заеме със собствен бизнес обаче, заминава за САЩ. Там дълги години работи за НАСА. Отделяйки се в частния сектор, той успява да изобрети първи дигитален часовник, който се оказва една от най- големите иновации в часовникарската технология. Към днешна дата това изобретение се пази в музей във Вашингтон.

Петър Петров продава своя патент на японска часовникарска компания и впоследствие швейцарците също започват производството на този уред. Масовият пазар вече е препълнен с дамски и мъжки дигитални часовници. Такива днес могат да бъдат открити навсякъде. Най-вече в различни онлайн магазини като този тук например. Различни марки се възползват от българското изобретение и изработват дизайнерските си модели, благодарение на този механизъм.

Изключителният принос на Петър Петров е не само в областта на часовникарската индустрия. Той има и други изобретения като например безжичен монитор за сърце. Безспорно обаче, дигиталният часовник придобива много по- голяма популярност и е с по- голям принос за огромен брой хора по света, които се възползват от предимствата на дигиталния часовник.

Източник: https://razberi.info

Подобни публикации

LED интериорни осветителни тела

gri123

Изработка на сайт

desito

Съвети при избора на плочки за баня

admin